Montezemolo: "Senna a negociat venirea la Ferrari cu patru zile înainte de Imola"

de Daniel Popescu
Miercuri, 30.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Luca di Montezemolo susţine că a negociat transferul lui Ayrton Senna de la Williams la Ferrari cu numai patru zile înainte ca acesta să-şi piardă viaţa. "A vrut să vină la Ferrari", afirma italianul.

Senna voia să vină la Ferrari, iar eu îl voiam în echipă.

Luca di Montezemolo
Presedinte Ferrari
Cu numai o zi înainte de împlinirea a 20 de ani de la decesul prematur al lui Ayrton Senna în Marele Premiu al statului San Marino din 1994, Luca di Montezemolo, preşedintele Ferrari, a declarat pentru site-ul oficial al echipei sale că a negociat semnarea unui contract cu triplul campion mondial cu numai patru zile înainte de cursa fatidică.

Potrivit italianului, Senna era determinat să-şi rezilieze contractul cu Wiliams şi să concureze pentru Ferrari ca urmare a faptului că Scuderia îi împărtăşea opinia în privinţa introducerii tehnologiilor electronice în Formula 1.

"Voia să vină la Ferrari, iar eu îl voiam în echipă. Când era în Italia pentru Marele Premiu al statului San Marino ne-am întâlnit la mine acasă în Bologna în ziua de miercuri, 27 aprilie. Mi-a spus că aprecia poziţia noastră împotriva utilizării excesive a ajutoarelor de natură electronică pentru pilotaj, care nu permitea pilotului să-şi arate cu adevărat abilităţile.

Am vorbit mult timp şi mi-a spus clar că vrea să-şi încheie cariera la Ferrari, după ce fusese aproape de noi cu câţiva ani în urma", a declarat el.

Negocierile dintre cei doi nu puteau avea însă nicio influenţă asupra evenimentelor de la Marele Premiu al statului San Marino, întrucât Senna ar fi concurat oricum în cursa respectivă. De altfel, Montezemolo afirmă că stabilise deja o nouă întâlnire cu pilotul brazilian care urma să aibă loc după respectivul eveniment.

"Ne-am înţeles să ne întâlnim din nou pentru a vedea cum putem trece peste obligaţiile contractuale. Am căzut amândoi de acord că Ferrari ar fi locul ideal pentru a-şi continua cariera, care a fost unica", a adăugat el.

Via Ferrari

Comentarii (11)

  • daa, cum sa nu. Se stie ca Senna cauta echipa cu cea mai buna masina a momentului si nu numele. Alesese Williams si nu doar sa treaca pe acolo un an si apoi sa stea la Ferrari pe locuri 4, 6
    8 11
  • Nu cred ca Montezemolo minte... se stie (din presa) ca visa sa aiba un fiu si sa piloteze un Ferrari! Insa ce cred ca omite Montezemolo este faptul ca Senna nu vroia Ferrari in acel sezon... vroia sa castige titlul cu Williams (la care a plecat de la McLaren tocmai pt ca era echipa momentului... asemanatoare RedBull din sezoanele trecute) cel putin un an... poate chiar 2-3 ani...atat cat masina era cea mai rapida. De abia dupa acea perioada dorea Ferrari (care in acel moment era mai slaba decat in aceasta perioada)
    6 2
  • sugiuc
    Senna du s-a dus la Williams doar pentru un an. Nu era prost, stia ca reconstructia unei echipe schioape precum Ferrari ia timp ori el dorea titluri. Nu era lesinat dupa ferrari, dimpotriva. Asta a fost greu de digerat de Monte, nu era o reclama buna ca pe un asa de bine cotat pilot il doare in cot de Ferrari. Acum baga si el o vrajeala ca deh, mortul nu mai poate fi intrebat. Poate ca au discutat ceva dar discutii sunt multe intre piloti si echipe iar cum am mai zis, Senna nu era prost si nu avea timp. Schumacher a fost destul de prost si avea si timp. Daca vana si el echipa favorita (putea merge oriunde) ar fi avut mai multe titluri
    9 3
  • Singurul prost e Alonso. Ramane la Ferrari si anii trec pe langa el. RBR l-a vrut in 2009 dar Ferrari si Ferrari.
    6 3
  • Mircea sigur il considera tradator si pe Senna :)) Bine, intr-un fel are si dreptate, tinand cont ca a vanat echipa cu cel mai rapid monopost. Dar vorba aia, despre morti numai de bine.
    4 7
  • @ferr in 1991 ,1992.1993,Senna a ramas la McLaren,chiar daca monopostul era sub performantele Williams,da intradevar in 1994 a plecat de la McLaren pt ca era pe final de cariera si vroia sa mai castige cel putin un titlu mondIal.A stat 6 sezoane la McLaren, ceea ce pe vremea respectiva era o performanta si cu toate ca a fost o figura controversata a formulei 1,raman la parerea ca a fost cel mai mare talent pe care l-a avut acest sport.
    6 0
  • dumi_p
    Penibila declaratie. Ce vrea sa spuna: uite o parte din istoria F1 din care noi nu facem parte, dar am fi facut.... Toti marii piloti au / ar fi trecut pe la noi.

    Daca tacea, filozof ramanea - sau doar un om discret, cu respect fata de unul care a murit.
    2 0
  • Gigica
    asa a zis si Hamilton, ca s-a irosit la McLaren. Dar las' ca se scoate cu inca vreo 5 sezoane Mercedes
    1 2
  • Monmte
    pe Monte l-a durut foarte ca un pilot latin foarte valoros nu moare dupa Ferrari. Si pilotii au masini favorite iar lui Senna ii placea Porsche care a dominat in motorsport in anii 80 in era turbo. Si pe buna dreptate, Porsche fata de Ferrari e o mostra de tehnologie
    3 3
  • Senna = tradator
    1 18
  • https://www.youtube.com/watch?v=qvWmwyRRJLY

    Asa trebuie tratata o intrebare despre o oferta venita dinspre Ferrari.
    Bravo Mika, ramai unul dintre putinii loialisti.
    1 9

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru