Montezemolo şi Domenicali: "Bianchi urma să-l înlocuiască pe Raikkonen la Ferrari"

de Daniel Popescu
Luni, 20.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Luca di Montezemolo şi Stefano Domenicali susţin că Jules Bianchi fusese ales drept succesorul lui Kimi Raikkonen la Ferrari înaintea accidentului fatal suferit în octombrie.

Bianchi aparţinea familiei Ferrari şi îl alesesem pentru viitor, pentru momentul de după colaborarea noastră cu Raikkonen.

Luca di Montezemolo
Fost presedinte Ferrari
Jules Bianchi a încetat din viaţă în noaptea de vineri spre sâmbătă după un accident suferit cu nouă luni în urmă în timp ce concura pentru Marussia, însă francezul era membrul fondator al Academiei de Piloţi Ferrari.

Plasat la Marussia pentru a căpăta experienţă în Formula 1, el era văzut drept un viitor star al Formulei 1, iar Luca di Montezemolo, fostul preşedinte al Scuderiei, susţine că Bianchi fusese deja desemnat drept înlocuitorul lui Kimi Raikkonen la Ferrari.

"Bianchi era unul dintre noi. Aparţinea familiei Ferrari şi îl alesesem pentru viitor, pentru momentul de după colaborarea noastră cu Raikkonen. Era un băiat de top, rezervat, rapid, educat şi foarte ataşat de Ferrari. Avea un viitor luminos în faţă", a declarat el pentru postul de televiziune Sky Italia.

Ideea noastră era ca, după Marussia, să meargă la o altă echipă pentru a creşte şi pentru a fi pregătit pentru marele salt.

Stefano Domenicali
Fost sef Ferrari
Informaţia a fost confirmată şi de Stefano Domenicali, fostul şef al Ferrari, care afirmă însă că planul prevedea promovarea la o echipă din mijlocul plutonului înainte de semnarea unui contract cu Scuderia.

"Bianchi era întotdeauna la Maranello, venea în fiecare zi la fabrică pentru a progresa şi pentru a-şi consolida visul de a pilota pentru Ferrari.

Ideea noastră era ca, după Marussia, să meargă la o altă echipă pentru a creşte şi pentru a fi pregătit pentru marele salt. Asta am plănuit cu câţiva ani în urmă, dar soarta a decis altfel", a precizat el.

Ferrari încercase să-l plaseze pe Bianchi la Force India încă din sezonul 2013. În prezent, Valtteri Bottas este creditat cu cele mai mari şanse să devină coechipierul lui Sebastian Vettel în sezonul următor.

Via F1i, Gazzetta dello Sport

Comentarii (2)

  • aveti grija cei care vreti la ferrari in locul lui raikko
    0 0
  • Bogdan
    Parca nu suna bine declaratiile astea in contextul mortii lui.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru