Motoarele vor fi dezvoltate şi în timpul sezonului. Echipele pot utiliza motoare vechi de un an

de Daniel Popescu
Vineri, 16.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorii au decis să modifice regulamentul pentru ca motoarele să poată fi dezvoltate şi în timpul sezonului, în timp ce echipele vor putea utiliza şi motoare mai vechi de un an.

Regulamentul sportiv pentru sezonul 2016 publicat în această săptămână de FIA prevedea că producătorii nu vor avea posibilitatea de a dezvolta motoarele în timpul sezonului, în timp ce echipele erau obligate să folosească doar motoare de specificaţie curentă.  

Totuşi, lucrurile s-au schimbat radical în cadrul unei întâlniri care a avut loc joi la Geneva între FIA şi reprezentanţii celor patru constructori. Aceştia din urmă au votat în unanimitate ca dezvoltarea motoarelor să fie permisă şi în timpul sezonului, element care va ajuta în special Renault şi Honda, care vor avea astfel oportunitatea de a recupera o bună parte din diferenţă care le separa de Mercedes şi Ferrari.

Urmareste Automarket
În plus, constructorii au fost de acord că o echipă să poate utiliza şi motoare de specificaţie 2015, element care poate ajuta Red Bull şi Toro Rosso să rămână în Formula 1 şi în sezonul următor.
Presa internaţională a relatat însă în această săptămână că Red Bull ar putea miza inclusiv pe motoare V8 de 2.4 litri sau biturbo V6 de 3.5 litri.

Pentru a intra în vigoare, ambele schimbări trebuie votate în unanimitate de echipe în Comisia F1, pentru care în prezent nu s-a stabilit nicio dată, şi apoi ratificate de Consiliul Mondial al FIA.

Via Motorsport

Comentarii (2)

  • In sfarsit o decizie desteapta.
    13 0
  • Nu degeaba exista fraza "Marele circ" in Formula 1
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru