Red Bull ar putea utiliza motoare V8 de 2.4 litri sau biturbo V6 de 3.5 litri în sezonul 2016

de Daniel Popescu
Joi, 15.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bernie Ecclestone forţează echipele să accepte o schimbare de regulament care să permită celor de la Red Bull să rămână în Formula 1 cu motoare V8 de 2.4 litri sau biturbo V6 de 3.5 litri.

Red Bull ar putea folosi anul viitor motoare V8 de 2.4 litri din partea celor de la Renault sau Cosworth sau un motor biturbo V6 de 3.5 litri cu sistem KERS simplu furnizat special pentru Ecclestone.


Bernie Ecclestone a anunţat joi că Red Bull Racing va rămâne în Formula 1 după ce şi-a rezolvat situaţia contractuală pentru motoare, în ciuda faptului că Mercedes şi Ferrari au refuzat să devină furnizori pentru echipa austriacă, iar continuarea parteneriatului cu Renault este improbabilă.

Britanicul în vârstă de 84 de ani nu a oferit niciun fel de detalii despre natura înţelegerii pe care a făcut-o Red Bull, însă publicaţia Motorsport a intrat în posesia unor informaţii proaspete.

Sursa citată susţine că Red Bull ar putea folosi anul viitor motoare V8 de 2.4 litri din partea celor de la Renault sau Cosworth sau un motor biturbo V6 de 3.5 litri cu sistem KERS simplu furnizat special pentru Ecclestone.

Cu toate acestea, orice utilizare a unui motor cu specificaţii diferite de cele turbo V6 de 1.6 litri va necesita acordul unanim al echipelor.

Este greu de crezut că producători precum Mercedes şi Ferrari vor accepta o modificare a regulamentului care să permită rivalilor de la Red Bull utilizarea unor motoare cu specificaţii atât de diferite, în timp ce FIA este de asemenea împotriva unei astfel de strategii pentru a evita orice sugestie că motoarele actuale reprezintă un eşec.

Pe de altă parte, un eşec în tranzacţia Renault - Lotus ar însemna că nici echipa britanică nu va avea motoare pentru anul viitor, ceea ce l-ar putea determina pe Ecclestone să acţioneze sub auspiciile unei forţe majore pentru a evita dispariţia a trei echipe de pe grila de start.

Nu în ultimul rând, nu este exclus ca Ecclestone să meninţe Mercedes şi Ferrari cu introducerea unui motor alternativ pentru Red Bull cu scopul de a forţa cei doi constructori să se întoarcă la masa negocierilor cu Red Bull pentru furnizarea unor unităţi turbo V6 de 1.6 litri.

Via Motorsport

Comentarii (16)

  • Astia de la Red Bull vor cu orice pret sa devina ,iar campioni. Ei nu au inteles ca nu mai sunt ei la rand......
    18 11
  • ,,Ei nu au inteles ca nu mai sunt la rand,,
    10 9
  • @iulianimi
    Stii tu cine e la rand, desteptule
    12 6
  • Exista o diferenta intre cele trei motoare de la cer la pamant. Nu inteleg cum s-ar putea permite sa concureze cu motoare 3.5 V6 Bi-Turbo cand acuma se concureaza cu 1.6 V6 Turbo, nemaivorbind de 2.4 V8.
    Ecclestone vorbeste zacusca sau o baut gaz.
    12 2
  • Red Bull
    Cred ca Red Bull (Mateschitz) il are la mana pe Ecclestone cu ceva. Prea se lupta Bernie sa salveze Red Bull. Parerea mea. Oare cat a castigat Bernie in urma celor patru titluri mondiale ajunse la Red Bull? A se citi influenta lui Bernie in favoarea echipei austriece. Oare cele 4 tutluri mondiale castigate de Red Bull au fost pe bune sau ...?
    6 3
  • s-a impotmolit bernie in deciziile proprii. Acum se vede ce strategie mareata avu de ramane cu grila goala. Nici macar nu e un regulament cu 2 sau trei tipuri de motoare la agegere ci motor special pentru RBR ca sa nu plece LOL LOL LOL
    1 0
  • Ba baiatule...astia n-au DNA???
    12 3
  • Bravo RBR ...sa moara ferrari :))
    1 7
  • Eu cand zic ca Bernie debiteaza numai aberatii,,, de la o varsta dai in mintea copiilor. Cum poate un asa specimen sa conduca F1????
    Ce nu inteleg este de ce ii pupa in partea dorsala pe Red Bull? Sa plateasca frate 500 mil si sa ne lase, sau sa isi construiasca singuri motor (ca e mai ieftin), sau sa gaseasca un furnizor de motoare. Dar sa vii cu asemenea aberatii, deja mi se pare bataie de joc la adresa celorlate echipe.
    Daca era Manor in situatia Red Bull, se mai discuta de motoare de 2,4, de 3,5, de 8,9 etc????
    5 2
  • mai mare prostie nu puteau debita,e cumva 1aprilie?
    4 0
  • Ha,ha,ha...
    :))))))) parca e stire de 1 aprilie !
    13 0
  • Eu zic ca e stire de la Cancan sau protv .
    3 0
  • Poate ii roaga pe restu' sa ii lase sa ia si titlurile de anul viitor..cam atat le-a mai ramas.
    3 1
  • Ce caterinca ordinara.
    Suntem in 1 aprilie si nu stiam eu?
    Pai prosti ar fi astia din F1 daca ar permite... doar prin insulta asta, ca manager de F1 as ameninta ca retrag echipa de pe grila, daca ii tin pe unii cu un tip de motor si pe altii cu alt tip...
    Sa vedem cu cine va alerga RBR in felul asta.
    5 1
  • "sau un motor biturbo V6 de 3.5 litri cu sistem KERS simplu furnizat special pentru Ecclestone." Furnizat de cine?
    5 1
  • @Jugaru & ha, ha, ha

    de accord ...stire de 1 Aprilie
    vedeti-va de treaba ...

    ce mizerie

    Ecclestone stie ca RBR au rezolvat problema mototrului, acesta a fost sups inainte de MP al Rusiei, am si scris intr-un comment
    dar astfel de presupuneru sunt aberatii

    alte surse spun asa:

    STR primesc moatoare Ferrari
    RBR in 2016 raman cu Renault dupa care pt 2017 caut pe cineva mai breaz
    cei care spun asta sunt analisti credibili din F1 (BBC, SkyF1, F1 Fanatic, etc.)

    asteptam confirmarea oficiala ... restul sunt vrajeli
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru