MP al Spaniei, in pericol din cauza norului de cenusa din Islanda

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 18.04.2010
Marele Premiu al Spaniei ar putea fi anulat din cauza haosului creat in transporturile aeriene de eruptia unui vulcan din Islanda.

Traficul aerian din cea mai mare parte a Europei a fost restrictionat din cauza unui nor de cenusa provocat de eruptia vulcanului Eyjafjallajoekull din Islanda, iar acest lucru va crea probleme grave de logistica pentru echipele din Formula 1.

In mod normal, echipele ar trebui sa paraseasca China cel tarziu luni, insa aproape toate cursele aeriene din Shanghai spre Europa din urmatoarele 48 de ore au fost deja anulate.

Companiile aeriene sustin ca, daca eruptia vulcanului din Islanda va continua, restrictiile de zbor ar putea ramane in vigoare pana la inceputul lunii mai. Intr-o astfel de situatie, Marele Premiu al Spaniei programat pentru 9 mai ar putea fi amanat, in cazul in care echipele nu vor reusi sa transporte monoposturile la Barcelona. Personalul de lucru al echipelor ar putea utiliza transporturile terestre, insa monoposturile echipelor nu pot fi transportate decat pe calea aerului.

Situatia este cu atat mai complicata cu cat aproape toate echipele pregatesc update-uri majore pentru prima cursa europeana a sezonului, iar cele mai multe team-uri au fabricile in Marea Britanie, una dintre cele mai afectate tari de norul de cenusa.

Singura veste buna este ca Marele Premiu al Spaniei va avea loc peste trei saptamani, iar echipele ar putea opta pentru transportarea monoposturilor direct la Barcelona, intrucat Spania nu este afectata in acest moment de norul de cenusa.

Via | Autosport | Foto: Boston Big Picture

Comentarii (2)

  • Punctajul corect !
    Userii care l-au folosit pe Schumacher in prima sesiune de antrenamente, nu si-au primit punctele corecte, conform datelor oficiale. Nu inteleg, de ce nu ne aratati respectul cuvenit si sa ne dati o declaratie/comunicare in aceasta privinta...? Este vorba despre o regula de buna cuviinta aratata celor care "populeaza" aceasta sectiune a site-ului ! Cu respect si astept acelasi respect !
    5 0
  • puncte
    De ce nu se raspunde la multele solicitari privind punctajul din prima sesiune de antrenamente domnii admin?
    Trebuie ceva mai mult decat simple sesizari?
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru