Negocierile dintre echipe si FIA au esuat!

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 22.05.2009
Echipele de Formula 1 nu au reusit sa ajunga la o intelegere cu FIA pe tema regulamentului tehnic pentru sezonul 2010, o noua intalnire fiind programata sambata.

Sefii echipelor din Formula 1 s-au intalnit in aceasta dupa-amiaza cu Max Mosley, presedintele FIA, pentru a gasi o solutie prin care constructorii sa ramana in competitie, in urma dorintei FIA de a introduce un buget maxim voluntar de 40 de milioane de lire sterline.

Desi discutiile au durat peste 3 ore, cele doua parti nu au reusit sa ajunga la o intelegere in aceasta privinta, ceea ce inseamna ca pericolul ca cinci echipe sa boicoteze sezonul 2010 ramane intact.

La finalul intalnirii, singurul reprezentant al echipelor care a acceptat sa ofere detalii despre intalnire a fost Luca di Montezemolo, presedintele Ferrari, acesta sustinand insa ca negocierile decurg bine si ca echipele se vor intalni din nou cu Mosley sambata. "A fost o intalnire foarte buna, una foarte lunga. A fost productiv, dar FOTA va avea o noua intalnire sambata, iar apoi va avea loc o noua intalnire cu Mosley", a declarat Montezemolo.

La randul sau, presedintele forului mondial si-a exprimat speranta ca cele doua parti vor ajunge in cele din urma la un compromis.

"A fost o intalnire buna si constructiva. Problemele sunt aceleasi, iar negocierile continua. Sunt optimist ca va exista o intelegere", a precizat Mosley.

Inscrierile pentru sezonul 2010 au inceput vineri si se vor incheia pe 29 mai, insa Ferrari, Renault, Toyota, Red Bull Racing si Scuderia Toro Rosso au amenintat ca vor boicota sezonului 2010 in cazul in care FIA nu va modifica regulamentul tehnic.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru