Newey exclude retragerea din Formula 1: "Vreau să mai câştig titluri cu Red Bull"

de Daniel Popescu
Joi, 31.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Adrian Newey nu are nicio intenţie să părăsească Formula 1 sau să plece la o altă echipă, întrucât doreşte să câştige titluri cu Red Bull şi după schimbarea radicală a regulamentului tehnic.

Esential 46 titluri de campioana a castigat Red Bull cu Adrian Newey in functia de director tehnic
Adrian Newey a declarat pe parcursul Marelui Premiu al Indiei că i-ar plăcea să se aventureze la un moment dat în cursele de motorsport din Statele Unite, lucru care a generat speculaţii cu privire la viitorul său.

Britanicul a dezvăluit însă că îşi doreşte să rămână în Formula 1 şi îşi propune să câştige mai multe titluri cu Red Bull Racing, pe lângă cele patru de până acum.

"Da, aşa este. Bucuria de a lucra cu această echipă este că am fost implicat de la preluarea cenuşii Jaguar şi până acum (n.r - Red Bull a cumpărat echipa Jaguar de la Ford în noiembrie 2004). După ce am obţinut ceva succes în ultimii ani, bucuria stă în colaborarea cu colegii de la Milton Keynes. A fost o călătorie grozavă. Anul viitor reprezintă o provocare majoră cu regulamentul, motiv pentru care acum mă concentrez pe asta", a declarat el.

Fiabilitatea motoarelor va fi o mare problemă, cu siguranţă la începutul sezonului, dacă nu întreg sezonul.

Adrian Newey
Director tehnic Red Bull
În plus, Newey este impulsionat să rămână în Formula 1 şi din perspectiva noului regulament tehnic, care presupune o schimbare destul de importantă în designul monoposturilor, pe lângă provocarea de a avea un motor cât mai fiabil.

"Schimbările regulamentului de anul viitor sunt foarte mari.

Schimbările aerodinamice nu sunt atât de mari precum în 2009, dar totuşi sunt semnificative. Schimbările de regulament pentru motoare sunt majore şi nu este clar dacă un furnizor de motoare va avea un avantaj semnificativ în faţa celorlalţi doi. Fiabilitatea va fi o mare problemă, cu siguranţă la începutul sezonului, dacă nu întreg sezonul. Instalarea motorului în sasiu este foarte complicată, aşa că sunt multe variabile", a mai precizat el.

Via Autosport

Comentarii (4)

  • ciuruitu
    curat ghinion !
    2 6
  • iceman
    o "mica" eroare la esential, 46 de titluri de campioana...
    7 1
  • In adancul sufletului spera ca intr-o zi va fi la Ferrari.
    2 7
  • Baieti,iar a-ti incurcat-o iar cistiga Vitelul spre disperarea unora.Asa netalentat si fraier cum este,impreuna cu Horner si Newey ,nu aveti nici o sansa decit sa aspirati fum turbo.Da poate gresesc aia de la Renault ceva si aveti si voi o sansa.....
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru