Newey: "FIA ar trebui să stabilească designul monoposturilor prin regulament"

de Daniel Popescu
Marti, 26.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Adrian Newey consideră că FIA ar trebui să stabilească aspectul estetic al monoposturilor prin regulament, întrucât echipele sunt interesate doar de nivelul de performanţă al acestora.

Oricine din paddock preferă un monopost performant în locul unuia atractiv.

Adrian Newey
Director tehnic Red Bull
Presa internaţională speculează că monoposturile de anul viitor ar putea avea un aspect mai inestetic decât cele din 2013 ca urmare a numeroaselor schimbări de regulament.

Informaţia a fost confirmată şi de Adrian Newey, directorul tehnic al celor de la Red Bull Racing, care susţine că singura metodă pentru a evita acest lucru este ca FIA să stabilească designul prin regulament.

"Regulamentul este cel care defineşte monopostul, iar în mod ideal monopostul este rapid şi frumos. Dar oricine din paddock preferă un monopost performant în locul unuia atractiv. Pentru mine ar fi bine dacă s-ar acorda mai multă atenţie aspectului estetic în regulament, dar viteza are prioritate în faţa frumuseţii", a declarat el în cadrul unui interviu acordat site-ului oficial al Formulei 1.

Schimbările aerodinamice pentru anul viitor sunt mari, dar mai mici decât cele din 2009.

Adrian Newey
Director tehnic Red Bull
Pe de altă parte, Newey nu crede că una dintre echipe va putea obţine un avantaj semnificativ comparativ cu celelalte prin prisma noului regulament, întrucât schimbările sunt mai mici decât cele introduse în 2009, atunci când a început dominaţia Red Bull.

"Schimbările aerodinamice pentru anul viitor sunt mari, dar mai mici decât cele din 2009.

Exista o şansă ca o echipă să vină cu un monopost mai bun decât al rivalilor, dar pe lângă asta avem şi schimbarea motoarelor şi până acum nu este clar dacă unul dintre constructori va avea un avantaj semnificativ", a adăugat el.  

Via Formula1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru