Newey: "Noul monopost Red Bull va fi urât pentru că are nasul în formă de cârlig"

de Daniel Popescu
Vineri, 11.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Adrian Newey a dezvăluit că monopostul Red Bull pentru sezonul 2014 este "urât" din cauza faptului că nasul are o formă de "cârlig" pentru a respecta noului regulament tehnic.

Sezonul 2014 al Formulei 1 va beneficia de una dintre cele mai importante schimbări de regulament prin trecerea la motoare turbo V6 de 1.6 litri, însă până în prezent nu au existat informaţii despre impactul pe care noile reguli îl vor avea asupra designului monoposturilor.

Adrian Newey, directorul tehnic al campioanei mondiale Red Bull Racing, a dezvăluit că, în opinia sa, monopostul RB10 pentru 2014 va fi "urât", întrucât a fost nevoit să deseneze un nas în formă de "cârlig" din cauza restricţiilor impuse din punct de vedere aerodinamic.

Britanicul nu a făcut deplasarea la Marele Premiu al Japoniei întrucât a preferat să rămână la fabrica echipei de la Milton Keynes cu scopul de a continua dezvoltarea monopostului pentru anul viitor.

De altfel, în condiţiile în care echipa este foarte aproape să câştige din nou ambele titluri mondiale, britanicul a dezvăluit că lucrează patru zile din cinci la monopostul pentru 2014, astfel că viitoarele update-uri la actualul monopost vor fi mai degrabă minore.

Via Motorsport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru