Newey: "Red Bull este în urma Mercedes şi Ferrari din punct de vedere aerodinamic"

de Daniel Popescu
Joi, 16.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Adrian Newey a admis că lipsa de rezultate a echipei Red Bull a venit şi pe fondul schimbărilor de regulament tehnic, pe lângă performanţele modeste ale motorului Renault.

Esential 4 este cel mai bun rezultat obtinut de Red Bull Racing in acest sezon (Monaco)
4 este locul ocupat de Red Bull Racing in clasamentul constructorilor
63 de puncte a acumulat Red Bull Racing in primele noua curse ale anului
Red Bull Racing a acuzat în mod repetat Renault de furnizarea unui motor necompetitiv ca principala cauză pentru lipsa de performanţe din acest sezon.

Directorul tehnic Adrian Newey a admis însă pentru prima oară că monopostul cvadruplei campioane mondiale are legătură şi cu aerodinamica, întrucât echipa nu a reuşit să gestioneze în mod corespunzător ultimele schimbări de regulament.

"Cred că în acest an monopostul nu a fost la fel de puternic ca cel al echipelor Mercedes şi Ferrari. Dar au existat variate schimbări de regulament în ultimele 12 luni din cauza cărora a trebuit să revizuim direcţia pe care o adoptasem, iar asta necesită timp", a declarat el în cadrul unui interviu acordat publicaţiei F1i.

În opinia lui Newey, şasiul Red Bull este cu peste o jumătate de secundă mai lent decât Mercedes şi Ferrari şi consideră că o victorie poate veni doar pe fondul norocului, în cazul unor probleme tehnice sau de altă natură înregistrate de rivali.

"Dacă ne uităm la Silverstone, am avut câteva componente pe monopost şi cred că performanţa noastră în cursă a fost puternică.

Aş spune că suntem la 0.6-0.7 secunde de Mercedes, ceea ce este credibil, având în vedere lipsa noastră de viteză de pe liniile drepte. Cred că putem câştiga o cursă în acest an, dar nu fără noroc", a adăugat el.

Via F1i

Comentarii (4)

  • Ha,ha,ha...
    "Cu toata dragostea", la 0.6-0.7 sec. este Ferrari fata de Mercedes...Red Bull e ceva mai departe ! ;)
    10 1
  • Poate incearca si un motor Dacia de 0.9 TCE ...
    3 1
  • Normal, dacă Newey a fost trecut în „rezervă”. La anul cică Newey va desena monopostul. Să vedem ce o să facă, deși eu cred că a obosit sau, cel puțin, nu-și mai găsește inspirația.
    1 3
  • Newey nu mai are nici o treaba cu desenul monoposturilor Red Bull, lucreaza la un automobil care o sa fie produs impreuna cu cei de la Aston Martin. In schimb un lucru foarte bun, a fost aducerea lui Mario Illien, un inginer motorist elvetian despre care am numai cuvinte de lauda, si care alaturi de inginerii Renault se pare ca a rezolvat multe din problemele motorului Renault folosit in acest sezon. Evident cei de la Red Bull au intampinat multe probleme datorate motorului Renault, dar premizele pentru 2016 se anunta ceva mai bune ca cele din acest sezon. Totusi pana la primele teste din 2016 mai este destul de mult timp, se pot intampla multe intre timp!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru