Newey şi Red Bull se implică în cea mai veche competiţie de navigaţie maritimă din lume

de Daniel Popescu
Vineri, 05.12.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Adrian Newey va conduce Red Bull Advanced Technology, companie care va colabora cu echipa Ben Ainslie Racing pentru a câştiga America's Cup, cea mai veche competiţie de navigaţie maritimă din lume.

Esential 2017 este anul in care va avea loc urmatoarea editie America's Cup, prima la care va participa si Adrian Newey
Red Bull Racing a confirmat în această săptămână viitorul proiect al directorului tehnic Adrian Newey după retragerea parţială din Formula 1 programată pentru sfârşitul acestui an.

Chiar dacă va rămâne consultant al cvadruplei campioane mondiale Red Bull Racing, britanicul îşi va concentra atenţia pe noua divizie Red Bull Advanced Technology şi se va implica în America's Cup, cea mai veche competiţie de navigaţie maritimă din lume. Red Bull Advanced Technology a semnat un parteneriat cu Ben Ainslie Racing, una dintre echipele participante în America's Cup, care este condusă de campionul olimpic Ben Ainslie.

"Fondată pe baza ADN-ului din Formula 1 care a avut ca rezultat cinci titluri mondiale în ultimele cinci sezoane, Red Bull Advanced Technology excelează în simulare avansată şi modelare matematică.

RBAT va aplica abilităţile sale în simulare şi modelare pentru a ajuta Ben Ainslie Racing în numeroase zone ale campaniei, întrucât obiectivul BAR este să aducă America's Cup înapoi în Marea Britanie", se precizează într-un comunicat de presă comun.

America's Cup este un trofeu acordat câştigătorului dintre mai multe întreceri de navigaţie pe mare disputate între două iahturi. Competiţia a avut loc pentru prima oară în 1851 şi se desfăşoară o dată la câţiva ani, fără un anumit interval intre ediţii. Următoarea ediţie este programată pentru iunie 2017 şi va avea loc Bermuda, un teritoriu britanic localizat în Oceanul Atlantic, pe coasta estică a Statelor Unite ale Americii. Ben Ainslie Racing va lupta pentru victorie împotriva deţinătoarei trofeului, Oracle Team USA.

Rezumatul America's Cup 2013:

Via Red Bull Racing

Comentarii (4)

  • Fondată pe baza ADN-ului din Formula 1 care a avut ca rezultat cinci titluri mondiale în ultimele cinci sezoane
    oare nu au fost doar 4 titluri?
    9 0
  • nope, au fost 5 titluri in ultimele 4 sezoane
    2 8
  • DE-AR VENI LA FERRARI CE SURPRIZA AR FI...
    3 5
  • @cinnci ani de minarii , asta a facut rbr si asta stie sa faca in frunte cu adrian ny , niste nenorociti,,,,,,
    2 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru