Newey: "Sistemul KERS, principala provocare pentru 2011"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 01.02.2011
Adrian Newey susţine că integrarea sistemului KERS a reprezentat cea mai mare provocare în procesul de construcţie al noului monopost RB7.

Red Bull Racing a dezvăluit marţi dimineaţă la Valencia noul monopost RB7 cu care îşi propune să-şi păstreze titlurile mondiale cucerite în 2010.

Pentru reputatul inginer Adrian Newey, principala provocare în dezvoltarea maşinii a fost integrarea sistemului KERS furnizat de Renault, mai ales ca echipa nu a utilizat această tehnologie în 2009.

"Prima evoluţie a unei maşini este întotdeauna un moment special. Marea provocare pentru noi, în acest an, a fost reintroducerea sistemului KERS. E întotdeauna complicat să găseşti soluţii care să nu afecteze aerodinamica maşinii. În acest sezon, în care McLaren, Ferrari şi Mercedes au KERS, este important ca acest sistem să funcţioneze foarte bine, pentru performanţe sporite în demaraj", a declarat britanicul în vârstă de 50 de ani.

La rândul său, şeful Christian Horner speră că echipa va reuşi să-şi păstreze cele două titluri mondiale cucerite în sezonul precedent, însă admite ca acest lucru va fi dificil în contextul luptei cu granzii de la Ferrari, McLaren şi Mercedes GP.

"Este un sentiment minunat să vin aici pentru lansarea monopostului inscripţionat cu numărul 1, în calitate de campioni mondiali în exerciţiu, dar provocarea consta acum în apărarea titlurilor.

În ultimele luni, echipa a fost foarte concentrată în dezvoltarea monopostului RB7. Newey ne-a furnizat schiţele în timpul în care ne-am obişnuit deja, iar echipa de design şi producţie a trebuit să depună un efort considerabil pentru ca maşina să fie gata în cel mai scurt timp cu putinţă. Urmează un sezon lung, cel mai lung din istoria Formulei 1, şi avem adversari redutabili. Dar suntem foarte motivaţi şi vom munci mult pentru a păstra cele două titluri mondiale. Sunt convins că va fi o competiţie fascinantă", a precizat el.

Red Bull a început marţi sesiunea de teste de la Valencia, alături de alte 10 echipe, singura absenta fiind Lotus, care urmează să-şi facă debutul pe circuit miercuri.

Via | Red Bull

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru