Niki Lauda: "Red Bull ar trebui să semneze cu Raikkonen"

de Daniel Popescu
Sambata, 20.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Niki Lauda îi sfătuieşte pe rivalii de la Red Bull Racing să-l angajeze pe Kimi Raikkonen dacă Mark Webber se va retrage din Formula 1 la sfârşitul sezonului.

Dacă aş fi fost la Red Bull şi aş fi vrut să schimb ceva la linia de piloţi, cu siguranţă l-aş fi ales pe Kimi.

Niki Lauda
Triplu campion mondial
Speculaţiile despre interesul manifestat de Red Bull Racing pentru serviciile lui Kimi Raikkonen continuă să ia amploare în paddock-ul Formulei 1.

În condiţiile în care viitorul lui Mark Webber în cadrul echipei este incert după aparentul interes manifestat de Porsche pentru australian pentru Le Mans Series, Niki Lauda le-a recomandat celor de la Red Bull Racing să-l recruteze pe fostul campion mondial.

"Este un tip senzaţional şi cu siguranţă este la nivelul lui Sebastian Vettel, Fernando Alonso şi Lewis Hamilton. Cu siguranţă Raikkonen este candidat la titlu. Dacă aş fi fost la Red Bull şi aş fi vrut să schimb ceva la linia de piloţi, cu siguranţă l-aş fi ales pe Kimi. Este de departe cel mai bun pilot de pe piaţă", a declarat preşedintele fără rol de execuţie al celor de la Mercedes pentru publicaţia germană Bild.

Urmareste Automarket
Contractul lui Raikkonen cu Lotus expiră la sfârşitul acestui sezon şi, chiar dacă finlandezul nu este pregătit să se gândească la 2014, şeful Eric Boullier a admis că totul depinde de dorinţa finlandezului.

"Nu se pune problema cum îl voi păstra pe Raikkonen.

Întrebarea este dacă el vrea să rămână", a declarat francezul pentru site-ul oficial al Formulei 1.

Via Motorsport

Comentarii (9)

  • Kimi va ramane la Lotus chiar daca brusc,nimeni nu-l mai considera betiv,fara capacitatea de a dezvolta un monopost si asa mai departe. Dupa 2 ani de absenta,Kimi a revenit si are toate sansele ca anul acesta sa ia un al doilea titlu si sa ramana si in 2014 la Lotus (asta daca nu cumva se roaga Alonso de cei de la Santander sa mearga cu sacul cu bani si la Lotus,astfel incat sa il ia pe el in echipa,doar doar mai prinde si el ceva ca altfel...se retrage de suparare) :D
    38 19
  • @alexandra
    Alexandra,iti dai seama cate voturi negative vei avea de la fanii lui alonzito...?? :) Anyway,bine zis!!!
    22 10
  • Fan F1
    @Alexandra1710: Se vede ca te mananca frustrarea, dar cred ca-ti dai seama ca Raikkonen fara o masina buna, mai buna ca concurenta nu are nici o sansa la titlu. Vezi sa nu-i faca o favoare Alonso, si sa-i ofere un loc la Ferrari pentru cateva victorii prin 2014. Nu de alta dar motorul Renault pregatit pentru 2014, s-a prefigurat deja ca un motor slab. Si asta nu o zic eu, o as zic cei care au lucrat la el si vor sa amane pentru 2015, implementarea lui lol. Plus ti se pare ca Lotus are macar o secunda avantaj, fara de care Raikkonen n-are nici o sansa sa castige ceva?

    P.S. Strange bani, poate o sa trebuiasca sa cotizezi la bugetul echipei Lotus, se pare ca sunt deja pe duca. Sau poate roaga-te de Alonso cu Santander sa le dea imprumut niste bani.

    Si tine minte pagina asta, peste cateva curse, vei regreta cam tot ce ai spus in gunoiul ala de post.
    2 7
  • Imi pare rau ca Lauda se exprima despre ce ar trebui sa aiba RB. Mai degraba cred ca si l-ar dori la Mercedes. Dupa reintoarcere Kimi are un profil perfect pt Mercedes: Performanta si Siguranta. Este ceea ce nu a reusit Schumi dupa revenire si din aceasta cauza nu i s-a prelungit contractul.
    6 0
  • Raikkonen are si el o varsta,totusi... Personal, cred ca Hulkenberg are cele mai mari sanse sa ajunga la Red Bull de la anul.
    3 6
  • BALATESCU
    RED BULL CAUTA PILOT NR 2 !!!
    4 0
  • @alexandra
    Tu chiar crezi ce spui, nu-i asa?:) Deocamdata Kimishor are o masina de top, sa vedem ce face anul asta cu ea si apoi mai vorbim de perfomanta la Red Bull.
    2 6
  • @FAN F1. Singurii pe care va mananca frustrarea sunteti voi,fanii Alonso si Ferrari ca desi aveti o groaza de bani si de "capete luminate",s-ar parea ca soarta nu vrea sub nicio forma sa va aduca o data titlul mult asteptat ("LOL") !
    4 0
  • kimi e cel mai bun pilot !!!
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru