Noi presiuni pentru anularea cursei din Bahrain

de Daniel Popescu
Luni, 15.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
O grupare autoproclamată 14 Februarie a aruncat în aer un automobil în Bahrain cu scopul declarat de a determina Formula 1 să anuleze cursa programată la sfârşitul acestei săptămâni.

Esential 2011 este sezonul in care cursa din Bahrain a fost anulata din cauza violentelor de strada
Formula 1 ajunge la sfârşitul acestei săptămâni în Bahrain, însă statul din Orientul Mijlociu se confruntă de peste doi ani cu ample proteste de strada împotriva autorităţilor.

După ce cursa din 2011 a fost anulată, iar cea de anul trecut a avut loc în condiţii controversate, protestatarii fac tot posibilul pentru a împiedica desfăşurarea evenimentului în acest an.

Astfel, o grupare botezată 14 Februarie, după ziua în care au început protestele de stradă în 2011, a revendicat un atentat cu bomba în centrul financiar al capitalei Manama, scopul fiind determinarea Formulei 1 să renunţe la desfăşurarea cursei. Autorităţile au mărit deja securitatea în oraş şi susţin că sunt capabile să gestioneze situaţia fără probleme.

"Bahrain se va asigura că toate măsurile de securitate necesare sunt luate pe parcursul cursei de Formula 1, la fel ca în toate ţările care găzduiesc evenimente sportive internaţionale", a declarat un purtător de cuvânt al guvernului.

Nu există niciun motiv pentru care cursa să nu aibă succes.

Ce s-a întâmplat? Demonstrează cineva acum? Nu am ştiu. Nu demonstrează nimeni.

Bernie Ecclestone
Detinator drepturi comerciale F1
Informaţiile despre explozia unei maşini în Bahrain vin la numai câteva zile după ce mai mulţi opozanţi ai autorităţilor au fost arestaţi tocmai cu scopul de a împiedica producerea unor astfel de evenimente în perioada următoare. La fel ca şi anul trecut, Bernie Ecclestone a exclus din start posibilitatea anularii cursei şi susţine că nu există niciun fel de protest în acest stat.

"Nu există niciun motiv pentru care cursa să nu aibă succes. Ce s-a întâmplat? Demonstrează cineva acum? Nu am ştiu. Nu demonstrează nimeni", a declarat el.

Echipele de Formula 1 se deplasează în Bahrain imediat după Marele Premiu al Chinei, ceea ce complică şi mai mult o eventuală anulare a cursei.

Via BBC Sport

Comentarii (1)

  • 1. Asta este daca nenea Bernie s-a lacomit si a adus f1 in tari fara traditie si respect fata de f1.
    2. la citatul din stanga paginii atribuit lui B.E. ("... Nu am ştiu...") - traiasca google translation :).
    25 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru