Noi zvonuri despre retragerea Mercedes din Formula 1

de Daniel Popescu
Vineri, 21.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mai multe surse din Germania afirmă că Mercedes analizează din nou posibilitatea de a se retrage din Formula 1 la sfârşitul acestui sezon.

Întrucât al doilea pilot nu a fost nominalizat, iar Acordul Concorde nu a fost semnat, este firesc să existe zvonuri.

Norbert Haug
Director Mercedes Motorsport
Într-o perioadă marcată de numeroasele informaţii privind oferta de 60 de milioane de lire sterline pe care Lewis Hamilton a primit-o de la Mercedes pentru un contract pe trei ani, presa germană susţine că lucrurile sunt departe de a fi clarificate.

Mercedes nu a semnat încă noul Acord Concorde, iar agenţia de presă SID şi publicaţia Auto Motor und Sport afirmă că ideea retragerii din Formula 1 a revenit în actualitate. Principalul motiv este lipsa unei înţelegeri finale cu Bernie Ecclestone privind condiţiile contractuale din Acordul Concorde, cunoscut fiind faptul că germanii nu au fost incluşi în schema de bonusuri financiare acordate preferenţial celor de la Red Bull, Ferrari şi McLaren.

Norbert Haug, directorul departamentului de motorsport, a evitat să ofere un răspuns clar cu privire la noile speculaţii.

"Întrucât al doilea pilot nu a fost nominalizat, iar Acordul Concorde nu a fost semnat, este firesc să existe zvonuri. Am prefera să rezolvăm problema pilotului mai devreme decât mai târziu, dar am spus întotdeauna că vom lua o decizie comună, iar aceasta se va întâmpla probabil în octombrie", a precizat el.

Urmareste Automarket
Haug face referire directă la faptul că Schumacher a afirmat anterior că îşi va anunţa planurile pentru anul viitor în luna octombrie, iar germanul a admis că Mercedes ia în calcul inclusiv retragerea septuplului campion mondial din competiţie.

"Trebuie să ne gândim la opţiuni şi alternative, altfel ar însemna că nu suntem prudenţi.

Şi atât timp cât nu există fapte concrete, trebuie să trăim cu aceste speculaţii", a mai precizat el.

Potrivit surselor citate, Hamilton ezită să semneze un contract cu Mercedes până în momentul în care constructorul german va semna noul Acord Concorde.

Via GMM

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru