Noul Acord Concorde ar putea fi semnat miercuri

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 15.07.2009
Noul Acord Concorde care va guverna Formula 1 in urmatorii ani ar putea fi semnat miercuri de echipe, FIA si Bernie Ecclestone pentru a pune capat conflictului pe tema regulamentului tehnic.

Reprezentatii echipelor se vor intalni miercuri cu Bernie Ecclestone pentru a ajunge la o intelegere finala in privinta Acordului Concorde, documentul urmand sa fie trimis ulterior pe adresa FIA pentru a fi semnat si de Max Mosley, presedintele forului mondial.

In cazul in care Acordul Concorde va fi semnat, organizarea unei competitii separate de catre FIA va deveni irelevanta, insa in prezent exista cateva diferente de opinie in privinta modului in care costurile vor fi reduse.

Se vehiculeaza ca bugetul echipelor va scadea in mod natural in urmatorii ani, intrucat mai multe team-uri vor avea probleme in gasirea unor sponsori principali ca urmare a crizei economice. "In ceea ce priveste costurile, in 2010 acestea vor fi mentinute in mare masura ca in prezent. Dupa aceea, fortati de situatia de pe piata si de posibilele reduceri de investitii ale sponsorilor ca urmare a conflictului din F1, cheltuielile ar putea scadea in mod natural", a declarat o sursa anonima din cadrul unei echipei, citata de publicatia britanica The Guardian.

Un alt aspect esential al Acordului Concorde este legat de repartizarea veniturilor din drepturile comerciale ale Formulei 1.

In prezent, echipele primesc 50% din aceste venituri, cealalalta jumatate revenind lui Bernie Ecclestone si companiei CVC Capital Partners, care detine drepturile comerciale. Echipele vor fi platite in continuare in functiile de performantele recente din curse si calificari, dar si in functie de clasamentul constructorilor din ultimii doi ani si jumatate.

De asemenea, se vehiculeaza ca echipele vor discuta si despre importanta curselor din Europa, intrucat mai multe Mari Premii de pe Batranul Continent au fost excluse sau s-au retras din competitie din cauza pretentiilor financiare exagerate ale lui Ecclestone.

In plus, in cazul incare Acordul Concorde va fi intr-adevar semnat, exista sanse foarte mari ca Max Mosley sa isi respecte promisiunea de a nu mai candida pentru un nou mandat de presedinte al FIA la alegerile din luna octombrie.

Via | The Guardian

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru