Noul monopost Lotus a trecut testele de siguranţă ale FIA

de Daniel Popescu
Vineri, 16.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus a anunţat că monopostul pentru sezonul 2015 a trecut toate testele de siguranţă impuse de FIA.

Esential 4 este numarul echipelor care au confirmat trecerea testelor de siguranta
Lotus a devenit vineri a patra echipă care confirmă faptul că monopostul dezvoltat pentru sezonul 2015 a trecut toate testele de siguranţă impuse de FIA. Informaţia a fost dezvăluită de echipa britanică pe contul oficial de pe reţeaua de socializare Twitter.

Chiar dacă regulamentul tehnic a rămas în mare parte neschimbat, noul monopost Lotus include schimbări importante ca urmare a trecerii de la motoare Renault la unităţile furnizate de Mercedes.

Conform regulamentului, un monopost trebuie să treacă aceste evaluări de securitate inclusiv pentru a putea participa la sesiunile de teste premergătoare noului sezon. Celelalte trei echipe care au confirmat de asemenea trecerea de testele FIA sunt McLaren, Sauber şi Toro Rosso. 

Comentarii (25)

  • Veste importanta: HONDA VA PUTEA DEZVOLTA MOTORUL DE-A LUNGUL SEZONULUI 2015.

    http://www.bbc.com/sport/0/formula1/30860212
    9 12
  • http://www.f1reader.com/news/honda-gets-green-light-to-develop-engine-in-season-113655

    "That is exactly what has happened and Honda will now be allowed to develop its engine, like its rivals, during the 2015 season. Development will however be strictly limited by the FIA to ensure it doesn't gain an unfair advantage over its rivals.
    Whiting has written to Honda and informed them that they will receive a number of 'development tokens' determined by the average of unused tokens by Mercedes, Renault and Ferrari up to the Australian Grand Prix in March."
    6 11
  • Si italienii confirma: http://www.omnicorse.it/magazine/46457/f1-honda-la-fia-concede-lo-sviluppo-del-motore-nel-2015

    E' finita secondo la logica, anche se in mezzo c'è stato un lungo tira e molla. La Honda ha ottenuto dalla FIA la possibilità di sviluppare la power unit con i 32 gettoni di evoluzione dopo che avrà omologato il 28 febbraio il propulsore siglato 1X2 che sarà fornito in esclusiva alla McLaren
    4 11
  • Sunt fericit :x :x
    Sunt in al 9 cer :x :x

    Multumesc Ron Dennis!!!
    Multumesc Honda!!!!
    5 13
  • Si spaniolii confirma: http://www.caranddriverthef1.com/formula1/noticias/2015/01/17/104872-honda-inclina-la-balanza-su-favor-tras-intensas-negociaciones
    5 11
  • Si Sky Sports confirma

    Sky Sports understands that, following a meeting between the sport’s governing body and a delegation from Honda on Monday, the FIA have agreed that McLaren’s new power providers will be permitted to change their engine design even after the season has commenced.

    http://www1.skysports.com/f1/news/12479/9648511/honda-able-to-develop-their-engines-in-2015-as-mclaren-call-for-a-fair-solution
    4 11
  • @Mircea - O veste buna, acum au sanse reale sa fie in top si sa se bata la titlu. Un motor bun, un sasiu si mai bun si Promodou+Alonso.
    11 7
  • @Gigi

    Nici vorba de titlu in 2015, sa fim realisti. Nici peste Red Bull nu vor fi. Dar cred ca pot fi peste Ferrari si echipele de client Mercedes :)
    5 9
  • mirciulica cred ca ai ajuns deja la orgasm....
    20 1
  • Teoretic e o veste foarte buna.
    Insa ca sa si aiba efect este necesar ca in teste sa fie in stare sa faca cat mai multi kilometrii. Daca as fi in locul lor as merge in teste cu doua monoposturi ca sa pot face ture si daca sint probleme de fiabilitate.
    Mai ales pentru ca dezvoltarea motoarelor este permisa din nou totul se reseteaza. singurii care au un mic avantaj raman Merc dar pot si ajunsi mult mai usor din urma acum.
    8 4
  • We are catching them... we will beat them (Ferrari)....
    2 11
  • Din 9 comentarii, 7 ii apartin lui Mircea.
    15 3
  • Cea mai mare problemă n-ar fi revenirea celor de la McLaren, deși nu se va întâmpla, ci revenirea lui Mircea.
    Vă dați seama ce comentarii o să aibă dacă obține McLaren o victorie? :)) Să nu mai ne gândim la un titlu...
    Partea frumoasă e că o să rămână să-și imagineze astfel de momente.
    15 3
  • @ferr1

    Nu fi asa sigur ca va ramane doar la stadiul de imaginatie. Caci un lucru e cert.... we are building an empire...
    5 14
  • Bai Mircea...voi construiti un imperiu mai greu decat construieste statul roman 12 km de autostrada :)))
    20 3
  • @91Schumi06

    :)))
    4 7
  • mirciulica mai poti?
    9 1
  • @nikipercea

    Mai pot, mai pot :))
    5 12
  • Ha,ha,ha...
    Cand am vazut cate comentarii are postul asta,ma gandeam ca au inventat astia de la Lotus apa calda in testele FIA!Si cand colo...ce sa vezi,iar asta agitatu' cu subiectele lui total pe langa,dar in erectie...si singur :) !
    17 3
  • Medicamenteeeee!
    12 3
  • Intentionat am pus atatea comentarii, caci daca nu puneam nu ati fi intrat pe articol. Si cum pe site intarzie sa apara stirea cu Honda, am zis ca va arunc momeala sa intrati. Stiam ca atunci cand veti vedea scris cu albastru "10 comentarii" o sa intrati si o sa vedeti ca Honda poate dezvolta. Am aruncat doar osul sa-l prindeti.
    9 11
  • Am impresia ca Mircea e angajat pe acest site cu jumate de norma ca sa ne mai distreze un pic :)
    14 2
  • Ha,ha,ha...
    Mclaren_Mircea_1984

    Nu fi pueril Mclaren_Mircea_1984,(scuzati-mi pleonasmul),cei mai multi de aici nu citesc ce scrii tu,dau negative din start cand vad ca tu ai postat.Asa ca mai usor cu entuziasnul asta fara acoperire si,din respect,daca stii ce e ala,nu mai posta subiecte fara legatura in posturile cu subiecte total diferite.Dar cum spuneam...atata stii,atata faci !
    8 8
  • @Ha, ha, ha....

    Ma doare undeva de voturile negative. Din contra sunt o dovada a incrancenarii, abnegatiei si incapatanarii cu care lupt pt ceea ce iubesc si sustin. Inseamna ca are efect ce fac, din moment ce generez in mintea voastra o actiune reactiva :))
    7 15
  • Cristi
    Si acum ceva mai la subiect (cu tot respectul, Mircea):
    O parere personala - cred ca Lotus va face o figura frumoasa sezonul asta. Chiar cred ca va fi o surpriza.
    7 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru