Noul sistem de punctare din F1, aproape de a fi aprobat

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 25.01.2010
Echipele din Formula 1 au fost de acord sa majoreze diferenta dintre primii doi clasati in cursa de la 5 la 7 puncte, potrivit unor informatii neoficiale.

Consiliul Mondial al FIA a decis la jumatatea lunii decembrie a anului trecut sa implementeze un nou sistem de punctare in Formula 1 incepand din sezonul 2010, care prevedea acordarea a 25 de puncte pentru castigatorul unei curse. Urmatorii 9 piloti urmau sa primeasca puncte dupa sistemul 20-15-10-8-6-5-3-2-1, astfel ca noua grila de punctare era foarte asemanatoare cu cea din MotoGP.

Cu toate acestea, noul sistem de punctare nu a adus modificari majore in departajarea pilotilor, asa cum am dezvaluit la vremea respectiva in cadrul unei analize. Realizand la randul lor acest lucru, echipele din Formula 1 s-au reunit vineri pentru a decide o noua modificare in structura de punctare.

Publicatia britanica Autosport sustine ca echipele au cazut de acord asupra unui nou sistem, prin care diferenta dintre primii doi clasati va creste de la 5 la 7 puncte, la care se adauga cateva mici modificari pentru pozitiile mai joase. Astfel, noul sistem de punctare aprobat de echipe este 25-18-15-12-10-8-6-4-2-1. Noul regulament trebuie aprobat si de comisia Formulei 1 si ulterior de Consiliul mondial al FIA, insa se anticipeaza ca acest lucru va reprezenta o simpla formalitate.

In plus, echipele au discutat despre posibilitatea de a acorda puncte pentru pilotul care realizeaza cel mai bun timp in cursa si pentru cel care obtine pole position-ul, insa in cele din urma astfel de bonusuri nu vor fi acordate in 2010.

Pe de alta parte, echipele au respins propunerea ca pilotii sa fie obligati sa efectueze cel putin doua opriri la boxe in timpul curselor. Prin urmare, pilotii trebuie sa faca o singura oprire la boxe pentru a concura cu ambele tipuri de pneuri disponibile la fiecare Mare Premiu.

Via | Autosport

Taguri: punctare, sistem

Comentarii (1)

  • ! ! !
    Eu cred ca sistemul de punctare actual este foarte bun.
    O sa se produca o ruptura si anul acesta v-om avea un campion mondial mult mai devreme decat in precedentele sezoane.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru