Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi colaborează cu Google: parteneriat tehnologic pentru dezvoltarea următoarei generații de sisteme de infotainment

de Paul Cosma
Marti, 18.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Viitoarele modele dezvoltate de Renault, Nissan și Mitsubishi vor avea sisteme de infotainment bazate pe sistemul de operare Android dezvoltat de Google pentru platforme mobile. Google a anunțat anul trecut că modele de la Audi și Volvo vor beneficia și ele de un sistem asemănător în viitor.

În ultimii ani, Google și Apple au făcut eforturi pentru a integra cât mai bine smartphone-urile în mașini prin intermediul aplicațiilor Android Auto și, respectiv, CarPlay, care permit utilizatorilor să acceseze anumite informații din telefon de pe ecranul consolei centrale a mașinilor.

Așa cum era de așteptat, următoarea etapă constă în dezvoltarea unor sisteme de operare pentru sistemele de infotainment ale mașinilor, care să nu mai necesite practic conectarea telefoanelor.

Google a fost primul care a făcut un astfel de anunț, întrucât a dezvăluit în 2017 că viitoarele modele dezvoltate de Audi și Volvo vor avea sisteme de infotainment bazate pe o versiune adaptată a sistemului de operare Android.

Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi nu a stat prea mult pe gânduri și a semnat o colaborare cu Google în aceeași direcție. Astfel, viitoarele modele Renault, Nissan și Mitsubishi vor avea sisteme de infotainment bazate pe sistemul de operare Android dezvoltat de Google pentru platforme mobile.

“Ne unim forțele pentru a construi un sistem mai bun.

Totul va funcționa și dacă îți uiți telefonul,” a explicat un reprezentant al alianței Renault-Nissan-Mitsubishi.

Noul parteneriat va oferi Google mai multe informații despre clienții și vehiculele celor trei constructori cu ajutorul sistemului de infotainment, într-o perioadă în care companiile auto sunt reticente la ideea să ofere aceste date sensibile.

Via Automotive News

 

Comentarii (3)

  • inexorabil
    Eu, unul, voi fi puţin derutat: pe cine să aleg dintre Googault, Goossan şi Gootsubishi?
    3 2
  • eu as sta in casa sa googalesc pe calculator. Si in loc de mouse cu un volan si 3 pedale. Sa fie experienta deplina.

    Plus ca umbla astia si dezechipeaza masinile si de volan, si de pedale, si de schimbator, si de motoare.

    sfarsitul lumii...
    0 0
  • inexorabil
    …nu al lumii, ci “doar” al șoferiei…

    La urma urmei, ce nevoie avem de voință și libertate de a discerne, de a alege și de lua hotărâri cu impact direct asupra propriei noastre vieți? Dacă tehnologia ar avea darul/harul ȋnțelegerii ȋn regim propriu, inevitabil ar considera omul (datorită căruia – ironia sorții – a apărut ea pe pământ, dar “nu se pune” la socoteală informația asta minoră) ca fiind cancerul și balastul planetei (plus nociv pentru el ȋnsuși), nu? Și ia ghici: vianu nu este un robot sau un software (o poate dovedi ȋntr-un mod foarte simplu și inechivoc: trecând de un cod Captcha).
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru