Numarul de pneuri ar putea fi limitat in sezonul 2010

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 28.01.2010
Echipele din Formula 1 ar putea fi nevoite sa utilizeze un numar maxim de 10 seturi de pneuri pentru fiecare pilot in cadrul Marilor Premii, comparativ cu cele 14 seturi folosite in prezent.

Conform regulamentului tehnic, fiecare pilot are dreptul sa utilizeze cel mult 14 seturi de pneuri pe parcursul unui Mare Premiu de Formula 1, insa lucrurile s-ar putea schimba in acest an intr-o noua incercare de reducere a costurilor.

Potrivit unor informatii neoficiale dezvaluite de publicatia Auto Motor und Sport, Bridgestone a propus ca numarul de seturi de pneuri alocat pilotilor sa scada de la 14 la 10.

Asa cum era de asteptat, echipele nu sunt multumite de aceste limitari, intrucat pilotii vor fi nevoiti sa gestioneze cu si mai mare atentie cauciucurile disponibile. Totusi, se vehiculeaza ca echipele au propus limitarea seturilor de pneuri la 11.

O decizie finala in acest sens se va lua in 1 februarie in cadrul Comisiei F1, care va aproba de asemenea si noul regulament al pneurilor, precum si noul sistem de punctare in Formula 1. In plus, se va lua o decizie clara si in privinta numerelor de concurs ale echipei BMW-Sauber, care continua sa utilizeze numele de anul trecut in ciuda retragerii constructorului german din competitie.

Via | Auto Motor und Sport

Comentarii (1)

  • NeoGalaxy
    @Pneuri
    Daca ne gandim ca aceste 14 seturi intra intr-un camion pentru fiecare echipa... si ca ajung pentru un weekend, pot sa inteleg idea de a folosi mai putine pneuri. Totusi sa vedem ce se va intampla pentru ca idea cu pneurile mai uzatea sau noi la inceputul cursei o sa schimbe multe curse cu siguranta :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru