Obiectivul Ferrari pe termen scurt: să fie a doua forţă după Mercedes

de Daniel Popescu
Marti, 15.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari şi-a stabilit ca obiectiv pe termen scurt să devină a doua forţă a Formulei 1 după Mercedes, întrucât oficialii nu cred că pot învinge echipa germană.

Prioritatea noastră este să devenim a doua cea mai bună echipă.

Pat Fry
Director tehnic Ferrari
Ferrari speră să lupte pentru tutlurile mondiale în sezonul 2014 ca urmare a introducerii noului regulament tehnic, însă echipa a obţinut doar 33 de puncte în primele trei curse ale sezonului şi a renunţat la serviciile şefului Stefano Domenicali, înlocuit de Marco Mattiacci.

În plus, directorul tehnic Pat Fry a dezvăluit marţi o schimbare importantă în obiectivele echipei pe termen scurt, afirmând că ţinta este ca Scuderia să fie a doua forţă a Formulei 1.

"Muncim cât de mult putem pentru a micşora diferenţa faţă de echipele de top, dar Mercedes are un avans rezonabil în faţa plutonului. În acest moment, prioritatea noastră este să devenim a doua cea mai bună echipă. Analizăm toate aspectele monopostului, de la unitate de propulsie la aerodinamică şi suspensii. Încercăm să facem un pas cât mai mare la fiecare cursă", a declarat britanicul pentru site-ul oficial al Scuderiei.

În plus, Fry este optimist că Ferrari poate obţine rezultate mai bune în cursa de la Shanghai de la sfârşitul acestei săptămâni, întrucât circuitul chinez beneficiază de o singură linie dreaptă.

"Circuitul din China este interesant şi începe cu viraje lente, continuă cu unele de viteză şi o linie dreaptă de 1.3 kilometri, unde trebuie să ai viteză de top.

Totuşi, chiar şi cu această linie dreaptă, concurezi la limita superioară a forţei de apăsare aerodinamică şi, având în vedere că acea linie dreaptă este singura zonă reală pentru depăşiri, sunt sigur că toată lumea va renunţa la viteza de top pentru a putea ataca şi a se apăra", a adăugat el.

Via Formula1

Comentarii (7)

  • pai la treaba baieti.. sa vdm.. ca de promisiuni suntem satui de atatia ani incoace..daca a plecat S D , vedem ce face Marco Mattiacci...
    12 2
  • Si care este prima forta in Formula 1 dupa Mecedes?
    4 3
  • ...1 aprilie a trecut....oricum buna gluma
    11 6
  • cum sa nu,doar au"cel mai bun pilot de pe grila"...
    5 13
  • @danoe
    Il au, datorita lui Ferrari cu masinile lor "reusite" au reusit sa termine in 4 ani de 3 ori pe locul 2 la piloti. Si daca te uiti unde e acum in clasament acel pilot cu a 5-a masina cotata valoric.
    5 1
  • Iar vorbe in stilul caracteristic italienesc !
    4 1
  • coca cola
    O fi fiind Fry vreun italian deghizat.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru