OFICIAL: Bianchi îl înlocuieşte pe Razia la Marussia

de Daniel Popescu
Sambata, 02.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jules Bianchi a devenit noul coechipier al lui Max Chilton la Marussia după ce Luiz Razia a fost concediat din cauza faptului că sponsorii săi nu au achitat o rată din contractul de sponsorizare.

Esential 23 de zile a fost Luiz Razia pilotul celor de la Marussia inainte de a fi concediat
Luiz Razia a fost confirmat ca pilot al echipei Marussia pentru sezonul 2013 la începutul lunii februarie, însă contractul pilotului brazilian a fost rezliat vineri după ce sponsorii săi nu au achitat a doua rată din contractul de publicitate estimat la aproximativ 6 milioane de euro.

Echipa rusă s-a orientat rapid spre Jules Bianchi, care a pierdut în această săptămână lupta cu Adrian Sutil pentru ultimul loc disponibil la Force India.

Chiar dacă presa internaţională speculează că francezul nu are de partea sa sponsori capabili să aducă la echipă 6 milioane de euro, Marussia l-a ales atât ca urmare a timpului scurt rămas până la startul noului sezon din 17 martie, cât mai ales pentru că acesta face parte din Academia de Piloţi Ferrari.

"Bianchi este un talent dovedit şi este foarte bine văzut în paddock.

A fost pe o traiectorie clară spre Formula 1 şi a obţinut performanţe impresionante în competiţiile inferioare, în special anul trecut în Formula Renault 3.5. Face parte din Academia de Piloţi Ferrari şi talentul său l-a pus pe radarul mai multor echipe în timpul iernii ca pilot pregătit pentru Formula 1", a declarat John Booth, şeful Marussia.

Întrucât Bianchi este sprijinit puternic de Ferrari, Marussia s-ar putea folosi de francez şi pentru a obţine un contract pentru utilizarea motoarelor Scuderiei începând din 2014. În prezent, ruşii folosesc unităţi Cosworth, însă se anticipează că britanicii se vor retrage din Formula 1 după introducerea noilor motoare V6 de 1.6 litri.

Via Marussia

Comentarii (2)

  • In ce hal a ajuns formula 1 !!!
    Daca nu-ti platesti locul te trimitem acasa. Nu are nici o relevanta valoarea ta. Nu ai bani du-te acasa. JALNIC!
    2 2
  • Jugarugabi
    Timo Glock a spusca F1 nu mai e un sport... mare dreptate a avut: a devenit o ditamai afacerea!
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru