OFICIAL: Bourdais, confirmat la Toro Rosso pentru 2009

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 07.02.2009
Toro Rosso a confirmat vineri ca Sebastien Bourdais va continua sa piloteze pentru echipa italiana pentru al doilea an consecutiv.

Dupa mai multe luni de incertitudini, Sebastien Bourdais a fost desemnat in cele din urma castigator in duelul de la distanta cu Takuma Sato pentru al doilea loc in cadrul Scuderiei Toro Rosso.

Astfel, cvatruplul campion din ChampCar va fi coechipierul lui Sebastien Buemi in sezonul 2009, francezul declarandu-se bucuros la aflarea deciziei luate de sefii sai.

"A fost o iarna foarte lunga si dificila, dar asteptarea a luat sfarsit si sunt foarte incantat sa iau parte la al doilea sezon cu Scuderia Toro Rosso", a declarat Bourdais. "As dori sa multumesc concernului Red Bull si lui Dietrich Mateschitz pentru oportunitatea de a continua cu o echipa care a progresat atat de mult anul trecut. Acum ma pot concetra pe sezonul care sta sa inceapa. Promite sa fie un sezon foarte interesant datorita noilor reguli si de asemenea abia astept sa incheg o relatie buna cu noul meu coechipier, Sebastien Buemi, pentru a ne asigura ca facem cea mai buna treaba posibila pentru echipa si pentru Red Bull".

Franz Tost, seful Scuderiei Toro Rosso, a explicat ca decizia team-ului de a-l pastra pe Bourdais pentru inca un sezon a fost luata ca urmare a progreselor inregistrate de francez in ultima parte a sezonului precedent.

"Dupa un an cu Toro Rosso ne asteptam ca el sa profite de experienta pe care a acumulat-o sezonul trecut", a precizat Tost. "Acum stie mediul din Formula 1, circuitele si echipa. In plus, pneurile slick, care vor fi reintroduse in acest an, ar trebui sa i se potriveasca foarte bine stilului sau de pilotaj. Prin urmare, va ataca noul sezon cu mult mai multa experienta. Asta va fi foarte important avand in vedere ca celalalt pilot al nostru, Sebastien Buemi, este un debutant in F1 care a ajuns in top prin programul Red Bull pentru juniori".

Sebastien Bourdais se va afla la volanul monopostului STR in cadrul testelor de la Jerez ce vor incepe saptamana viitoare.

Prin anuntul de vineri, grila de start a Formulei 1 pentru sezonul 2009 este completa, singura incertitudine planand asupra viitorului echipei Honda Racing.

Comentarii (1)

  • Au facut o alegere buna
    Bourdais a fost revelatie in America ani la rand si in combinatie cu pneurile slick, cu care este obisnuit, cred ca e peste [Sato (+ cateva milioane)].
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru