OFICIAL: Buemi va pilota la Toro Rosso in 2009

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 09.01.2009
Toro Rosso a confirmat vineri ca Sebastien Buemi va pilota pentru echipa italiana in sezonul 2009. Numele coechipierului sau ramane necunoscut.

Dupa mai multe saptamani in care a testat pentru Toro Rosso, Sebastien Buemi a fost in confirmat oficial ca pilot al echipei din Faenza pentru sezonul urmator.

Elvetianul in varsta de numai 20 de ani a fost pilot de teste la Red Bull in 2008 si face parte din programul de dezvoltare pentru tineri piloti ai concernului patronat de Dietrich Mateschitz.

Buemi s-a declarat extrem de incantat de posibilitatea de a concura in Marele Circ in 2009. "Evident, sunt foarte fericit sa pilotez pentru Scuderia Toro Rosso in acest an. Intotdeauna am avut ca obiectiv sa fiu pilot de Formula 1, de cand am inceput cursele de masini", a declarat el.

"In acest an voi face tot ce pot pentru a aduce cele mai bune rezultate si pentru a le arata ccelor de la Red Bull ca increderea lor este justificata. Vreau sa multumesc celor de la Red Bull pentru aceasta oportunite si pentru ajutorul pe care mi l-au dat in cariera inca din 2005".

La randul sau, seful STR, Franz Tost, spune ca echipa sa a fost impresionata de calitatile aratate de Buemi pe parcursul testelor din aceasta iarna.

"Suntem incantati sa il primim pe Sebastien, care deja facea parte din familia Red Bull, in cadrul echipei noastre", a precizat Tost. "Inginerii nostri au fost impresionati de viteza lui in masina noastra si de abilitatea sa de a invata si progresa pe parsul testelor de anul trecut. Impreuna cu rezultatele impresionante din GP2, asta a fost de ajuns pentru a ne convinge sa ii oferim un loc".

"Anuntarea sa este de asemenea in deplin acord cu programul Red Bull pentru tineri piloti si corespunde cerintelor lui Dietrich Mateschitz pentru a folosi Scuderia Toro Rosso ca o rampa de lansare pentru tineri piloti din alte categorii".

Numele coechipierul lui Buemi nu a fost inca dezvaluit, cele mai mari sanse avandu-le Takuma Sato si Sebastien Bourdais.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru