OFICIAL: Constructorul rus Marussia a devenit acţionar principal la Virgin Racing

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 11.11.2010
Producătorul rus de supercaruri Marussia a achitionat un pachet "semnificativ" de acţiuni la Virgin Racing. Echipa se va numi Marussia Virgin Racing începând din sezonul 2011.

Virgin Racing şi-a asigurat participarea pe termen mediu şi lung în Formula 1 după ce a anunţat vânzarea unui pachet "semnificativ" de acţiuni către constructorul rus de supercaruri Marussia.

Compania cu sediul la Moscova era deja unul dintre partenerii echipei încă de la lansarea în 2009, însă a decis să-şi sporească influenta în Formula 1. În urma noului parteneriat, Virgin Racing îşi va schimba numele în Marussia Virgin Racing începând din sezonul 2011.

"Ne aşteptam ca primul nostru an în Formula 1 să fie dificil, chiar şi mai mult din moment ce am lansat echipa în mijlocul recesiunii globale. Virgin este încântată că şi-a asigurat un partener care împărtăşeşte viziunea şi spiritul provocator şi aşteptam cu nerăbdare să lucrăm împreună pentru a urca pe grila de start a Formulei 1", a declarat Richard Branson, patronul grupului de companii Virgin.

La rândul său, Graeme Lowdon, CEO-ul Virgin Racing, este entuziasmat de viitorul care se prefigurează pentru echipa britanică.

"Acest anunţ cimentează locul nostru în Formula 1 şi este o mărturie a muncii şi dedicaţiei a fiecărui membru al echipei noastre", a precizat el.

Noul monopost al echipei pentru sezonul viitor va fi lansat la Moscova la începutul anului 2011.

Echipa nu a anunţat încă linia de piloţi pentru sezonul următor.

Via | Virgin Racing

Comentarii (3)

  • Foarte frumos!
    si uite asa se face loc pentru petrov la virgin si pentru hulkenberg la renault!
    Una peste alte,e bine ca au venit rusii cu banii,acest lucru ne asigura de continuitatea echipei si,foarte important,de o dezvoltare implicita.
    In acest moment,Hispania pare cea mai subtire,dupa ce Lotus si-a asigurat parteneriatul Renault iar Virgin pe cel al rusilor.Sa speram ca vor face si spaniolii ceva pentru a progresa.
    3 2
  • tech_nick
    se pare...
    ...ca la anul sa fie ceva progrese! Rusii-surprinzator e ca nu s-au implicat pana acum; semne bune are anul!!
    1 1
  • Virginul rusesc
    si asa vom avea ocazia sa admiram "the russian design" in formula 1 ... :)) Oricum este o etapa foarte importanta pentru F1, daca ne gandim la resursele rusilor. Iar alt aspect este faptul ca Bossul de la Virgin, chiar stie sa faca afaceri....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru