OFICIAL: Echipele FOTA vor concura in sezonul 2010 al F1

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 24.06.2009
FIA a publicat miercuri lista oficiala a echipelor participante in sezonul 2010 al Formulei 1, aceasta incluzand toate echipele actuale plus cele trei echipe anuntate anterior.

Federatia Internationala de Automobilism (FIA) a confirmat miercuri declaratiile facute de presedintele Max Mosley la finalul intrunirii Consiliului Mondial.

Astfel, toate cele 10 echipe actuale din Formula 1 vor participa si in sezonul 2010 al competitiei, conform listei oficiale si finale furnizata de forul mondial in aceasta dupa-amiaza. FIA a confirmat astfel ca echipele au renuntat la organizarea unei competitii alternative.

De asemenea, FIA a confirmat ca propunerea echipelor FOTA in privinta reducerii costurilor a fost acceptata, forul mondial renuntand astfel oficial la introducerea unui buget maxim anual in Formula 1. In schimbul acestei concesii, constructorii vor oferi asistenta tehnica noilor echipe din competitie.

"Toate echipele curente au decis sa ia parte in Campionatul Mondial de Formula 1. Nu va exista niciun campionat alternativ, iar regulamentul pentru sezonul 2010 va fi conceput pe baza regulamentului pentru sezonul 2009 plus reglementarile decise inainte de 29 aprilie 2009", se precizeaza in cadrul unui comunicat de presa al FIA.

"Ca parte a acestei intelegeri, in urmatorii doi ani echipele vor reduce costurile de participare in competitiei la nivelul celor de la inceputurile anilor '90.

Constructorii au fost de acord sa sprijine noile echipe din sezonul 2010 prin asistenta tehnica".

Echipele din Formula 1 au fost de acord sa recunoasca autoritatea FIA in privinta guvernarii Formulei 1, concomitent cu oferirea unei garantii ca vor concura in Marele Circ cel putin pana in 2012, intelegerea bazandu-se pe o noua versiune a Acordului Concorde.

"De asemenea, constructorii au fost de acord ca FIA sa ramana permanent organismul care guverneaza sportul. Constructorii au incheiat intelegeri comerciale pentru care garanteaza prezenta in Formula 1 pana in 2012 si vor renegocia si prelungi acest contract inainte de expirarea lui. Toate echipele vor adera la o versiune actualizata a Acordului Concorde din 1998".

Iata lista oficiala a echipelor care vor participa in sezonul 2010 al Formulei 1:

 Echipa  Furnizor motor
 Scuderia Ferrari  Ferrari
 McLaren Mercedes  Mercedes
 BMW-Sauber  BMW
 Renault  Renault
 Toyota Racing  Toyota
 Toro Rosso  
 Red Bull  
 Williams  Toyota
 Force India  Mercedes
 Brawn GP  
 Campos Meta Team  Cosworth
 Manor Grand Prix  Cosworth
 Team USF1  Cosworth

 

Conform listei prezentate mai sus, Red Bull Racing, Scuderia Toro Rosso si Brawn GP nu au anuntat inca furnizorul de motoare pentru sezonul 2010.

De asemenea, FIA a confirmat ca presedintele Max Mosley nu va candida pentru un nou mandat la expirarea actualului termen in luna octombrie 2009.

Via | FIA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru