OFICIAL: Liuzzi va concura pentru Hispania în 2011!

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 09.03.2011
Hispania Racing a confirmat oficial că Vitantonio Liuzzi va fi coechipierul lui Narain Karthikeyan în sezonul 2011 al Formulei 1.

Grila de start a Formulei 1 pentru sezonul 2011 a fost finalizata miercuri odată cu anunţul celor de la Hispania Racing privind numele celui de-al doilea pilot al echipei.

Spaniolii au anunţat că Vitantonio Liuzzi, fostul pilot al echipei Force India, va deveni noul coechipier al indianului Narain Karthikeyan, după ce italianul a impresionat în sesiunea de teste de la Barcelona din urmă cu două săptămâni. Hispania reprezenta ultima şansă a lui Liuzzi de a rămâne în Formula 1 în acest sezon, motiv pentru care italianul nu şi-a ascuns satisfacţia pentru înţelegerea semnată.

"Sunt cu adevărat bucuros că am semnat această înţelegere cu Hispania Racing. Niciodată nu mi-am pierdut speranţa de a fi în Formula 1, pentru că ştiam că am experienţa şi atributele potrivite pentru o echipă tânără şi ambiţioasă. Mă aşteaptă o nouă provocare şi asta mă entuziasmează. Mă aşteaptă însă şi multă muncă în ghidarea celor de la Hispania în dezvoltarea noii noastre maşini.

Le sunt extrem de recunoscător lui Jose Ramon Carabante şi Colin Kolles pentru că mi-au oferit o astfel de oportunitate", a declarat italianul.

Liuzzi ar fi trebuit să concureze şi în acest an pentru Force India, însă patronul Vijay Mallya i-a reziliat contractul pentru a-i face loc scoţianului Paul di Resta. Experienţa acumulată de italian în Formula 1 va fi esenţială pentru o echipă care anul trecut nu a introdus niciun update pentru monopost.

"Îl cunosc de mulţi ani pe Liuzzi, pentru că a concurat cu mine în competiţiile inferioare. Este un pilot profesionist care va aduce multe beneficii echipei. Sunt convins de abilităţile sale de a dezvolta un monopost şi a demonstrat în trecut ca a contribuit în bună măsură la ascensiunea unui monopost din coada grilei în frunte. Am avut plăcerea să lucrez cu el şi sunt foarte fericit şi mândru să lucrez cu Hispania Racing", a declarat Colin Kolles, şeful echipei Hispania Racing.

De asemenea, echipa a anunţat că va lansa oficial noul monopost F111 vineri, în a patra zi de teste de pe circuitul de la Barcelona.

Via | Hispania Racing

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru