Hispania plănuieşte înlocuirea lui Liuzzi cu un pilot din WTCC

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 18.07.2011
Hispania Racing intenţionează să-l înlocuiască pe Vitantonio Liuzzi în ultima etapă a sezonului cu Javier Villa, un spaniol care concurează în prezent în WTCC.

Hispania Racing ar putea încheia 2011 cu o linie de piloţi schimbată complet comparativ cu începutul sezonului, dacă planurile actuale vor fi duse la bun sfârşit.

Potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia Italiracing, echipa spaniolă intenţionează să-l înlocuiască pe Vitantonio Liuzzi în ultima cursă a sezonului de la Interlagos cu Javier Villa.

Spaniolul în vârstă de 23 de ani concurează în prezent pentru BMW în Campionatul Mondial de Turisme (WTCC), însă are experienţă şi în competiţiile cu monoposturi. El a concurat în GP2 şi GP2 Asia în perioada 2006-2009 înainte de a se refugia în competiţia Mini Challenge din Spania în sezonul precedent.

Pilotul spaniol a confirmat negocierile cu Hispania şi speră ca acestea să se concretizeze. "Da, totul este adevărat. Am o şansă bună să debutez în Formula 1 cu Hispania", a declarat el pentru Italiaracing.

Decizia de a-l înlocui pe Liuzzi cu Villa a fost luată de compania spaniolă Thesan Capital, noul proprietar al echipei, care speră să-l evalueze în acest mod pe tânărul pilot în perspectiva unui contract pe termen lung începând din sezonul 2012.

Hispania a efectuat deja o modificare în linia sa de piloţi, renunţând la serviciile indianului Narain Karthikeyan în favoarea australianului Daniel Ricciardo, sub forma unui împrumut de la Red Bull.

Via | GMM

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru