OFICIAL: Mosley il propune pe Jean Todt ca presedinte al FIA

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 15.07.2009
Max Mosley a anuntat oficial ca nu va candida in luna octombrie pentru un nou mandat de presedinte al FIA si il propune ca inlocuitor pe Jean Todt.

Max Mosley a decis miercuri sa puna capat numeroaselor speculatii legate de viitorul sau in cadrul FIA. Forul mondial a dat miercuri publicitatii un scurt comunicat de presa in care anunta ca Max Mosley a decisiv definitiv sa nu candideze pentru un nou mandat de presedinte.

Informatiile sunt detaliate in cadrul unei scrisori pe care Mosley a trimis-o tuturor cluburilor care fac parte din FIA, britanicul afirmand ca a luat aceasta decizie in ciuda sustinerii de care s-a bucurat in interiorul organizatiei.

"Din punct de vedere personal, ar fi foarte dificil pentru mine sa revin asupra deciziei initiale (n.r - de a nu mai candida) si sa candidez din nou. Prin urmare, avand in vedere aranjamentele deja facute (n.r - in ceea ce priveste organizarea vietii personale) si in ciuda numeroaselor scrisori, e-mail-uri si mesaje pe care le-am primit, am decis sa imi reconfirm decizia. Nu voi candida la alegerile din luna octombrie", a precizat Mosley in scrisoarea adresata cluburilor afiliate FIA.

In plus, Mosley l-a nominalizat pe Jean Todt ca inlocuitorul sau perfect in functia de presedinte al FIA, afirmand ca va sprijini o eventuala candidatura a Micutului Napoleon.

"Cred ca persoana potrivita pentru FIA este Jean Todt. Fara indoiala, Todt este cel mai renumit manager din sporturile cu motor din toate generatiile. Daca accepta sa candideze, cred ca ar fi persoana ideala sa continue si sa extinda munca din ultimii 16 ani. Sper foarte mult sa ii acordati sprijinul necesar", a mai spus Mosley in cadrul scrisorii.

Actualul presedinte al FIA a minimalizat importanta faptului ca Jean Todt a fost managerul Scuderiei Ferrari in perioada sa de glorie, sustinand ca francezul va mentine independenta forului mondial. "Trebuie sa accentuez ca Todt nu ar fi in niciun caz in candidat al sporturilor cu motor. El nu ar avea nicio legatura speciala cu fosta sa companie, Ferrari, si nici cu Peugeot Citroen, contructorul din spatele fostelor sale echipe de WRC sau Le Mans. Todt ar mentine independenta FIA", a mai spus Mosley.

Mosley isi luase angajamentul de a renunta la functia de presedinte in luna octombrie, ca parte a intelegerii cu FOTA pentru ca echipele sa concureze in Formula 1 si in sezonul urmator.

Ulterior, oficialul a dezvaluit ca ar putea reveni asupra deciziei, ca urmare a atacurilor formulate de reprezentatii FOTA la adresa sa. Cu toate acestea, in contextul in care conflictul dintre echipe si FIA este foarte aproape de a fi incheiat definitiv, Mosley a decis sa isi mentina decizia initiala.

Conform legislatiei forului mondial, Mosley va ramane un membru onorific al Senatului FIA odata cu expirarea actualului sau mandat de presedinte.

In cazul in care va accepta sa candideze la functia de presedinte al FIA, Todt se va confrunta cu Ari Vatanen, fostul campion mondial de WRC din 1981 anuntandu-si in mod public intentia de a ocupa functia suprema in cadrul forului mondial.

Alegerile pentru noul presedinte al FIA vor avea loc in luna octombrie a acestui an.

Via | FIA


Comentarii (2)

  • perfect
    Ar fi mai bine sa iesi dracu la pensie si sa la FIA pe mana unor oameni mai competenti si dezghetati la minte..Sunt sigur ca iti ajunge pensia pt 5-6 show-uri erotice de lux pe luna
    0 0
  • ceau
    inseamna c se semneaza noul acird Concorde!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru