Francezii vor ca noul președinte Renault să aibă aceeași funcție și la Nissan: președintele Macron “speră” la eliberarea rapidă a lui Carlos Ghosn

de Paul Cosma
Luni, 28.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Președintele francez, Emmanuel Macron, i-a transmis premierului Japoniei că ar fi “adecvat” ca noul președinte Renault, Jean-Dominique Senard, să aibă aceeași funcție și la Nissan, potrivit informațiilor publicate de presa niponă. În plus, Macron speră la eliberarea rapidă a lui Carlos Ghosn, fost șef la Renault și Nissan.

La sfârșitul săptămânii trecute, Jean-Dominique Senard, fostul CEO al Michelin, a devenit noul președinte al Renault, în timp ce Thierry Bollore a fost promovat ca CEO după ce Carlos Ghosn a demisionat din cele două funcții pe care le avea la constructorul francez.

Mișcările de trupe de la Renault au venit să detensioneze relația francezilor cu Nissan, după mai bine de două luni de la arestarea lui Carlos Ghosn în Japonia.

Presa japoneză susține acum că, în urma unei convorbiri telefonice, Emmanuel Macron i-ar fi sugerat premierului Shinzo Abe ca noul președinte Renault să ocupe o funcție similară în cadrul Nissan.

Macron ar fi spus, totodată, că “speră” la eliberarea cât mai rapidă a lui Carlos Ghosn, ce a fost arestat la Tokyo pe 19 noiembrie.

Ghosn a fost CEO-ul Renault în ultimii 14 ani, iar în urmă cu 10 ani a preluat și postul de președinte. Potrivit unor informații neoficiale, Ghosn a acceptat să demisioneze din cele două funcții după ce a ajuns la un acord pentru a primi o compensație financiară estimată la 25 - 28 milioane de euro și o pensie anuală de 800.000 de euro.

Via Automotive News

Comentarii (4)

  • Ochiu` și timpanu`
    Macron (săracul de el) nu pricepe nimic din lumea înconjurătoare.
    Japonezii l-au arestat pe Grosn tocmai pentru a pune la conducerea Nissan pe unul de-al lor.
    Sunt convins că, după acea convorbire telefonică, niponii s-au amuzat copios pe seama naivității președintelui francez.
    5 4
  • Edikkk
    Cu puţin efort Renault ar cumpăra şi restul până la 51% din Nissan şi să aducă majoritatea headquartes în Europa
    3 3
  • poate ca mai trebuie sa punem la socoteala si legislatia antitrust inainte de a lansa idei crete gen cumparam tot pentru ca ne permitem
    3 1
  • Banii vorbesc indiferent de domeniu performanta si traditie
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru