OFICIAL: Nico Rosberg a semnat cu Mercedes GP

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 23.11.2009
Mercedes GP a confirmat luni ca Nico Rosberg va fi primul pilot al echipei in sezonul 2010 al Formulei 1.

La capatul a mai multe luni de speculatii in presa internationala, Mercedes GP a confirmat in mod oficial ca Nico Rosberg va concura pentru echipa achizitionata saptamana trecuta de constructorul german. Mercedes confirma astfel intentia de a concura cu cel putin un pilot de nationalitate germana in sezonul 2010 al Formulei 1.

Rosberg a admis ca este incantat de oportunitatea de a concura pentru Mercedes si de a colabora cu Ross Brawn, seful echipei.

"Sunt foarte fericit sa iau parte la relansarea echipei Sagetilor Argintii in 2010 ca pilot pentru Mercedes. Niciun alt brand din Formula 1 nu se poate uita in urma la o traditie de succes atat de lunga in sporturille cu motor. Sunt foarte mandru ca voi pilota pentru noua echipa Mercedes si ca voi lucra cu Ross Brawn. Sunt mai motivat ca niciodata si astept cu nerabdare sa incep testele si prima cursa a noului sezon din Bahrain pe 14 martie 2010", a declarat fostul pilot al echipei Williams in cadrul unui comunicat de presa.

La randul sau, Brawn a laudat calitatile pilotului german si spune ca 2009 a fost cel mai bun sezon cariera lui Rosberg.

"Suntem incantati sa il primim  pe Nico Rosberg in echipa Mercedes si asteptam cu nerabdare sa muncim cu el.

Nico este foarte talentat si, cu cei patru ani de experienta in Formula 1, este un pilot capabil sa aiba o contributie valoaroasa in echipa noastra inca de la inceput. 2009 a fost cel mai bun sezon al lui Rosberg in Formula 1 pana in prezent si asteptam sa vedem cum se dezvolta alaturi de noi la Mercedes anul viitor", a precizat britanicul.

Rosberg a primit cuvinte de lauda si din partea lui Norbert Haug, directorul departamentului de motorsport al Mercedes, care a urmarit indeaproape cariera germanului in ca de cand acesta pilota in karting.

"Sunt incantati ca, dupa patru ani cu Williams, Rosberg va fi unul dintre pilotii nostri la Mercedes. Asta face ca revenirea noastra sa fie si mai frumoasa, intrucat avem un pilotat atat de talentat si simpatic in echipa. Nico are ambitii pozitive, noi avem ambitii pozitive si impreuna vrem sa obtinem o performanta grozava", a explicat Haug.

Rosberg a debutat in Formula 1 in sezonul 2006 pentru Williams F1 Team, pilotand pentru echipa britanica timp de patru ani.

In cele 70 de curse in care a luat startul, germanul a obtinut 75.5 puncte, cel mai bun rezultat din cariera fiind locul 2 in Marele Premiu al statului Singapore din sezonul 2008. Totusi, sezonul 2009 a fost cel mai bun din scurta sa cariera, intrucat a terminat pe locul 5 in clasament cu 34.5 puncte. Anterior, Rosberg a castigat titlul in competitia GP2, iar in karting a fost coechipier cu fostul campion mondial Lewis Hamilton.

Mercedes GP nu a anuntat inca numele coechipierului lui Rosberg, insa cel mai probabil acesta va fi Nick Heidfeld.

Via | BrawnGP

Comentarii (5)

  • Pilot nr. 2
    mi-as dori ca al doilea pilot sa fie J.P. Montoya. Oricum Nico merita sa ajunga intr-o echipa mare. Pentru sezonul 2010 sper sa inceapa sa castige curse.
    0 0
  • Eu sunt deja convins:
    Nico VA CASTIGA curse in 2010! Bafta Nico & Mercedes! Daca i s-ar alatura si Kimi, atunci chiar ar deveni o echipa ce s-ar putea bate la titlu!
    0 0
  • @stire
    cel de-al doilea pilot nu e un german conform declaratiilor lui Norbert Haug.Deci,nu e Heidfeld.Ba mai mult,pot sa pariez ca celalalt pilot este Kimi Raikkonen.
    0 0
  • @
    nu stiu de ce am vaga impresie ca Nico va castiga titlul anul care vine :)
    0 0
  • da e kimi
    sigur
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru