OFICIAL: Petronas este sponsorul principal al Mercedes GP!

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 21.12.2009
Mercedes GP a anuntat luni ca grupul petrolier Petronas a devenit sponsorul principal al echipei, numele oficial al acesteia urmand sa devina Mercedes GP Petronas Formula One Team.

Mercedes continua sa isi consilideze pozitia in Formula 1 la scurt timp dupa achizitionarea echipei Brawn GP si in mijlocul speculatiilor ca Michael Schumacher isi va face o revenire de senzatie in competitie.

Constructorul german a anuntat luni incheierea unui parteneriat pe termen lung cu grupul petrolier Petronas, care va deveni astfel sponsorul principal al echipei incepand in sezonul 2010. In acest sens, numele complet al echipei va deveni Mercedes GP Petronas Formula One Team, logo-ul companiei malaeziene urmand sa fie vizibil atat pe monopostul echipei, cat si pe combinezoanele pilotilor.

In parelel, Petronas va ramane sponsorul principal al Marelui Premiu al Malaeziei, care va avea loc pe 4 aprilie 2010 pe circuitul de la Sepang. Noul monopost al echipei germane, care va include si numele noului sponsor principal, va debuta oficial pe 1 februarie, in cadrul primei sesiuni de teste premergatoare noului sezon competitional.

"Suntem incantati sa confirmam parteneriatul pe termen lung cu Petronas, iar aceasta colaborare ne ofera ne ofera o baza fantastica de plecare pentru a ne indeplini ambitia de a concura la cel mai inalt nivel in Formula 1.

Planurile noastre pentru noul sezon progreseaza bine in privinta dezvoltarii monopostului pentru 2010 si asteptam cu nerabdare sa vedem masina pe circuit la testul de la Valencia din luna februarie", a declarat Ross Brawn, seful echipei Mercedes GP.

Mercedes nu a anuntat durata exacta a contractului de sponsorizare si nici valoarea comerciala a acestuia, iar imaginea alaturata reprezinta doar o prelucrare digitala pe baza monopostului Brawn GP din sezonul 2009. Noul contract vine la numai cateva zile dupa ce presa internationala a dezvaluit ca Mercedes a pierdut 90 de milioane de euro ca urmare a unui fals contract de sponsorizare semnat cu compania Henkel.

Petronas a fost partenerul traditional al echipei BMW-Sauber pana la retragerea constructorului german din Formula 1 la finalul acestui sezon. Ulterior, s-a speculat ca Petronas va colabora cu noua echipa malaeziana Lotus sau ca va reveni ca sponsor la Sauber dupa ce echipa elvetiana a fost acceptata pe grila de start a Fotrmulei 1 in sezonul 2010.

Via | MercedesGP

Comentarii (1)

  • NeoGalaxy
    @Mercedes GP
    Bravo lor, asta da lovita de imagine :) Pacat de Sauber totusi, fara Petronas... nu cred ca-i vom mai vedea pe grila.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru