OFICIAL: Petrov îl înlocuieşte pe Trulli la Caterham în 2012!

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 17.02.2012
Caterham a anunţat vineri că Vitaly Petrov îl va înlocui pe Jarno Trulli la echipa în sezonul 2012 "din raţiuni economice".

Jarno Trulli avea contract cu Caterham pentru sezonul 2012, însă presa internaţională a speculat de peste o lună că italianul este în pericol să-şi piardă locul în favoarea lui Vitaly Petrov.

Ameninţarea a apărut încă din momentul în care rusul a pierdut locul la Lotus, întrucât finanţarea asigurată de sponsorii din ţara sa natală şi oportunitatea de deschidere spre piaţa est-europeană asigurată de acesta a devenit atractivă pentru echipa aflată în proprietatea omului de afaceri Tony Fernandes.

"Este o zi minunată pentru mine. Aş vrea să-i mulţumesc lui Tony Fernandes [...] pentru că mi-a oferit şansa de a mă alătura echipei care a debutat în F1 în acelaşi timp cu mine şi care a crescut de la o nouă echipă la o forţă puternică cu potenţial în viitor. [...] Din ceea ce am văzut deja, noul nostru monopost este un pas înainte faţă de 2011 şi abia aştept să văd cum se va simţi la Barcelona", a declarat rusul.

Petrov a debutat în Formula 1 în sezonul 2010 la Renault, iar anul trecut a obţinut un podium în Marele Premiu al Australiei, însă echipa de la Enstone a optat pentru serviciile lui Kimi Raikkonen şi Romain Grosjean în 2012.

În mod ironic, Petrov a părăsit actuala echipă Lotus pentru a se alătura echipei care până anul trecut a concurat în Formula 1 sub numele Lotus.

Anunţul marchează practic finalul carierei lui Trulli în Formula 1 după 15 ani, însă italianul susţine că înţelege decizia dura luată de Fernandes.

"Sunt mândru că am făcut parte din echipă. Înţeleg decizia pe care a făcut-o echipa şi vreau să doresc întregii echipe tot ce este mai bun pentru sezonul următor", a precizat el.

Fernandes a admis că decizia a fost luată din raţiuni economice, întrucât Petrov are potenţialul de a aduce sponsori în cadrul echipei. "Nu a fost o decizie uşoară să-l aducem pe Petrov în locul lui Trulli, dar a fost una care a fost luată pentru a asigura prospeţimea în cadrul întregii echipe cu o ţintire realistă la piaţa economică globală", a precizat malaezianul.

Via | Caterham

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru