OFICIAL: Van der Garde, pilot de rezervă la Caterham în 2012

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 06.02.2012
Olandezul Giedo van der Garde va fi pilotul de rezervă al echipei Caterham în sezonul 2012 al Formulei 1.

Caterham, echipa care până în sezonul trecut a concurat sub numele Lotus, a anunţat în weekendul care tocmai s-a încheiat că Giedo van der Garde va fi pilotul său de rezervă pentru sezonul 2012.

Olandezul în vârstă de 26 de ani va participa la sesiunile de teste din această iarnă, dar şi la unele sesiuni de antrenamente de vineri din cadrul Marilor Premii.

"Echipa este proaspătă cu câţiva oameni fantastici aici. Tony Fernandes (n.r - şeful Caterham) este extrem de ambiţios şi a adus mulţi oameni buni pentru a ajuta la creşterea echipei pentru succesul viitor. Aştept cu nerăbdare să învăţ şi să merg mai departe cu echipa, în şi în afara monopostului", a declarat el.

Fernandes a explicat recrutarea lui van der Garde prin faptul că olandezul a demonstrat că este unul dintre piloţii cu potenţial de creştere în perioada următoare.

"Este un pilot de perspectivă pe care l-am monitorizat din primele zile ale echipei noastre şi aşteptăm cu nerăbdare să vedem cum ne poate ajuta să creştem pe parcursul sezonului pe măsură ce parcurgem paşii următori spre echipele tradiţionale din mijlocul plutonului", a precizat omul de afaceri malaezian.

Van der Garde a mai fost pilot de teste în Formula 1 la Spyker, Force India, Super Aguri şi Renault, iar din 2009 a concurat în paralel în GP2, terminând sezonul precedent pe locul cinci.

Via | Caterham

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru