Perez nu va concura în cursa de la Monaco

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 29.05.2011
Sauber a anunţat oficial că Sergio Perez nu va concura în Marele Premiu al statului Monaco în urma accidentului suferit în calificări.

Sergio Perez nu va fi apt din punct de vedere medical pentru a lua parte în Marele Premiu al statului Monaco, însă starea sa de sănătate este bună în urma accidentului suferit sâmbătă în calificări.

Deşi impactul lateral cu glisierele metalice de protecţie a fost violent, analizele medicale au evidenţiat că pilotul echipei Sauber a scăpat doar cu câteva contuzii şi cu o luxaţie minoră la coapsă. Mexicanul şi-a peterecut noaptea în spital şi ar putea rămâne internat şi pe parcursul zilei de duminică, o decizie în acest sens urmând să fie luată în cursul dimineţii.

"Sauber a primit cu o mare uşurare vestea că Sergio Perez nu are nicio rană serioasă după gravul accident suferit în ultimele minute ale calificărilor pentru Marele Premiu al statului Monaco. Mexicanul în vârstă de 21 de ani a fost transportat la spitalul Princess Grace din Monaco de unde echipa a primit noi informaţii. Doctorii au spus că Perez a suferit o contuzie şi o luxaţie la coapsă, dar nu are niciun os rupt şi, în urma analizelor, nu au găsit alte răni", precizează reprezentaţii Sauber într-un comunicat de presă.

Sauber va investiga cauzele care au condus la producerea accidentului după ce va discuta cu pilotul mexican, însă primele date indică faptul că nu a existat nicio defecţiune tehnică la monopost.

"Analizăm ce s-a întâmplat.

În acest moment nu există nicio indicaţie din partea datelor că a fost o problemă la maşină. Dar trebuie să vorbim cu Sergio pentru a investiga ce s-a întâmplat", a explicat James Key, directorul tehnic al echipei.

Accidentul lui Perez a fost similar cu cel suferit de Nico Rosberg în ultima sesiune de antrenamente libere. Potrivit specialiştilor, cauza accidentului este reprezentată de denivelările situate pe asfalt imediat după ieşirea din tunel, care au provocat destabilizarea spatelui monopostului în momentul în care Perez a frânat pentru a aborda şicana.

Via | Sauber

Comentarii (1)

  • mobius
    ...
    Cred ca Sauber are dreptate, nu a fost o problema tehnica a monopostului, ci mai degraba o problema a suprafetei de rulare in acea zona, iar oficialii circuitului ar fi trebuit ca, dupa doua accidente aproape identice, petrecute in acea zona, sa ia masuri de remediere a acelor denivelari ale circuitului. Eu sper ca s-a si intamplat acest lucru. Ma bucur pentru starea lui Perez
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru