Peste 60 de trofee au fost furate din fabrica Red Bull Racing

de Daniel Popescu
Luni, 08.12.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull Racing a anunţat că peste 60 de trofee din fabrica de la Milton Keynes au fost furate de mai mulţi hoţi care le-ar putea topi pentru a le vinde ulterior sub formă de argint.

Esential 64 de trofee au furat hotii din fabrica Red Bull Racing
142 de trofee a obtinut Red Bull Racing pe parcursul istoriei
Red Bull Racing a suferit în noaptea de vineri spre sâmbătă o gravă pierdere sentimentală, după ce mai mulţi hoţi au pătruns în sediul fabricii din localitatea britanică Milton Keynes şi au furat peste 60 de trofee.

Potrivit poliţiei locale şi a imaginilor video, hoţii au folosit două maşini cu numere de înmatriculare străine şi au intrat în posesia trofeelor după ce au forţat intrarea principală şi au distrus mecanismul de protecţie al vitrinelor cu un baros în numai două minute şi jumătate.

"Suntem devastaţi de acest jaf în urma căruia hoţii au furat mai mult de 60 de trofee obţinute în ani de zile prin muncă. Pe lângă natura agresivă a jafului, suntem uluiţi că cineva ar fura aceste trofee. Desigur, pentru echipă acestea sunt foarte importante pentru că fiecare a fost câştigat prin muncă şi efort.

Dar valoarea lor reală este foarte mică, iar beneficiile pentru cei din afara echipei ar fi mici. În plus, multe trofee erau replici", a declarat şeful Christian Horner.

Ipoteză: trofeele vor fi topite şi vândute pentru argint

Bănuim că banda va topi trofeele noastre. În prezent, preţul argintului este foarte ridicat, iar trofeele nu pot fi vândute pentru că sunt unice.

Helumut Marko
Consultant Red Bull
Helmut Marko, consultantul celor de la Red Bull, consideră că hoţii au furat trofeele pentru a le topi şi pentru a vinde ulterior argintul. În prezent, un kilogram de argint costă aproximativ 400 EUR, iar un trofeu cântăreşte între 2-4 kilograme. Prin urmare, valorea de piaţă a trofeelor este de circa 70.000 de euro.

"Având în vedere că trofeele au fost aruncate fără grijă în maşină, bănuim că banda va topi trofeele noastre. În prezent, preţul argintului este foarte ridicat, iar trofeele nu pot fi vândute pentru că sunt unice.

Dacă un trofeu are 2-4 kilograme de argint, vorbim de câteva mii de euro în total. Ridicol", a precizat Marko.

Potrivit presei germane, hoţii au furat 64 dintre cele 142 de trofee obţinute de Red Bull Racing în istorie.

Jaful a avut loc la numai trei zile după ce Sebastian Vettel a efectuat o ultimă vizită în vitrina de trofee a celor de la Red Bull Racing înainte de a pleca la Ferrari. 

Via Red Bull Racing, Motorsport

Comentarii (9)

  • fabrica de suc
    Hahaha le-o luat fetel acasa :))))))))
    19 9
  • ovidiu15081982
    Vroia Vettel trofeele in original si a tocmit o banda ! :))
    19 6
  • qwerty
    hmmm.... Oare ce categorie sociala e predispusa la infractiuni cu violenta si se ocupa si cu valorificarea metatelor ?
    16 0
  • Vrajala, au zis "daca pleaca Vettel hai sa furam trofeele si sa le impartim intre noi" prea este floare la ureche.
    3 2
  • Trofeele au plecat odata cu Vettel
    5 0
  • @querty
    diaspora?
    12 0
  • Oficial România a intrat în Formula 1!
    11 1
  • @ferr1
    "Oficial România a intrat în Formula 1!"

    Tare asta,sigur multi dintre noi ne-am gandit instant la...minunata noastra diaspora :))) !Nu si-au luat doar tara inapoi,din avant au luat si trofeele astora :)))))) !
    6 1
  • Tare mi-e frica ca iar va fi Romania "promovata"
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru