Petrov ar putea deveni pilot de rezervă la Caterham

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 17.01.2012
Vitaly Petrov va deveni pilotul de rezervă al echipei Caterham în sezonul următor, după ce echipa a decis să-l păstreze ca titular pe Jarno Trulli, potrivit presei finlandeze.

Postul de televiziune BBC a dezvăluit recent că Vitaly Petrov are şanse să-l înlocuiască pe Jarno Trulli la Caterham în sezonul 2012, în ciuda faptului că italianul are deja contract valabil până la finalul anului.

Totuşi, potrivit publicaţiei finlandeze Turun Sanomat, echipă care anul trecut a concurat cu numele Lotus a decis să onoreze contractul pilotului italian, motiv pentru care discuţiile cu Petrov s-au transformat în negocieri pentru un post de pilot de rezervă.

Deşi ar reprezenta un semnificativ pas înapoi pentru cariera rusului, postul de pilot de rezervă reprezintă practic unica soluţie pentru Petrov pentru a rămâne în Formula 1 şi în acest an, mai ales că nu se afla în vederile celor de la Williams, iar Hispania nu reprezintă o ţintă atractivă.

Speranţele lui Petrov se leagă şi de posibilitatea de a fi promovat în 2013 ca pilot titular la Caterham, mai ales că Trulli se apropie de finalul carierei.

Petrov a debutat în Formula 1 în sezonul 2010 la Renault, iar cele două sezoane petrecute în Formula 1 au fost marcate atât de greşeli de pilotaj, în special în primul sezon, cât şi de rezultate convingătoare pe parcursul anului 2011.

Cel mai bun rezultat al său în Formula 1 este un podium obţinut în Marele Premiu al Australiei, prima etapă a sezonului 2011.

Via | GMM

Taguri: Caterham, Petrov

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru