Petrov avertizează că va părăsi Formula 1 din cauza lipsei de finanţare

de Daniel Popescu
Miercuri, 29.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Vitaly Petrov a avertizat că se va retrage din Formula 1 la sfârşitul acestui sezon dacă nu va reuşi să găsească sprijin financiar din partea sponsorilor.

Vitaly Petrov a debutat în Formula 1 în 2010 şi a concurat două sezoane pentru Renault înainte de a ajunge la Caterham, însă prezenţa sa în Formula 1 a fost asigurată doar după ce a reuşit să găsească sponsori.

Presa a speculat anterior că rusul şi-a câştigat locul în echipă şi după ce familia sa a contractat un împrumut bancar, însă managerul pilotului avertizează că această situaţie nu poate continua şi în 2013. Oksana Kosachenko insistă că Petrov trebuie să găsească sponsori din Rusia care să-i garanteze prezenţa în Formula 1 şi, în acelaşi timp, să aibă şi un salariu corespunzător, în caz contrar soluţia fiind părăsirea competiţiei.

"Dacă prezenţa unui rus în Formula 1 va fi interesantă doar pentru Petrov şi Kosachenko vom găsi ceva de făcut şi în afara Formulei 1. Formula 1 este grozavă şi are prestigiu, dar pentru Petrov este un loc de muncă care nu-i aduce niciun ban. De ce? Sunt multe motive. În Rusia este dificil să vinzi un atlet, iar să vinzi un pilot de Formula 1 este aproape imposibil", a declarat ea pentru publicaţia Sport-Express.

Urmareste Automarket
Petrov nu a reuşit să iasă în evidenţă în acest sezon, mai ales că pilotează pentru Caterham, echipă care nu a castigat încă niciun punct în Formula 1.
Britanicii tocmai şi-au mutat sediul la Leafield, iar acest lucru reprezintă un impuls pentru pilotul rus să obţină primele puncte din istoria echipei.

"Întreaga echipă se îndreaptă cu optimism spre Spa. Mutarea la noua fabrică s-a realizat fără niciun fel de probleme şi asta ne pune într-o poziţie grozavă pentru a lupta în a doua jumătate a sezonului. Poate că nu am obţinut încă ceea ce ne-am propus pentru acest sezon, dar vom ajunge acolo şi, cu noua fabrică de la Leafield, totul este pregătit pentru a reduce diferenţa faţă de monoposturile din fata", a mai precizat el.

Via ESPNF1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru