Piloţii care nu au împlinit 18 ani nu vor mai avea dreptul să concureze în Formula 1

de Daniel Popescu
Joi, 04.12.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
FIA va înăspri regulile pentru acordarea superlicenţei de pilot necesară pentru a concura în Formula 1: piloţii trebuie să aibă cel puţin 18 ani şi o experienţă de cel puţin doi ani în cursele de monoposturi pentru a putea concura în Marele Circ din 2016.

Esential 18 ani va fi limita minima de varsta pentru ca un pilot sa poata concura in Formula 1 din 2016
2 ani va trebui sa concureze un pilot in competitiile inferioare de monoposturi inainte de a putea participa in Formula 1
Consiliul Mondial al FIA a decis să limiteze accesul tinerilor piloţi în Formula 1 începând din sezonul 2016 prin înăsprirea semnificativă a criteriilor pentru acordarea superlicenţei de pilot.

Astfel, începând din sezonul 2016, superlicenţa de pilot va fi acordată numai piloţilor care au cel puţin 18 ani şi cel puţin doi ani de experienţă în competiţiile inferioare de monoposturi. În plus, va exista şi un sistem de evaluare a performanţelor piloţilor în competiţiile inferioare, iar pilotul va trebui să treacă şi un test de cunoştinţe în privinţa regulamentului sportiv al Formulei 1.

Regula care prevede efectuarea a cel puţin 300 de kilometri la volanul unui monopost actual sau vechi de Formula 1 rămâne în continuare valabilă.

Schimbarea regulilor pentru acordarea superlicenţei de pilot a fost determinată de decizia celor de la Red Bull de a-l promova pe Max Verstappen în Formula 1 la Toro Rosso. În martie 2015, olandezul va deveni la 17 ani şi cinci luni cel mai tânăr pilot din istoria Formulei 1 după un singur sezon petrecut în competiţiile de monoposturi (Formula 3 Europa).

Decizia a fost criticată de unii şefi de echipe şi de unii piloţi din cauza lipsei de experienţă a lui Verstappen pentru o competiţie complexă precum Formula 1.

▶ Ascensiunea lui Max Verstappen din karting în Formula 1 în numai doi ani

Via FIA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru