Piloţii vor să clarifice regulamentul pentru depăşiri

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 11.05.2012
Mai mulţi piloţi de top şi-au exprimat dorinţa de a clarifica regulamentul depăşirilor după numeroasele controverse apărute în Bahrain.

Modul în care Nico Rosberg şi-a apărat poziţia în Marele Premiu al statului Bahrain în timpul unor dueluri cu Lewis Hamilton şi Fernando Alonso a condus la apariţia unor noi controverse cu privire la regulile care trebuie respectate în timpul depăşirilor.

Acesta este motivul pentru care piloţii se vor reuni vineri la Barcelona pentru a încerca să clarifice regulamentul în această privinţă.

"Din fericire, niciunul dintre noi nu a avut probleme şi nu a fost rănit. Sperăm să facem regulile un pic mai clare pentru a nu mai fi în această poziţie", a declarat Hamilton, care l-a depăşit pe Rosberg în Bahrain după ce a ieşit larg pe o zonă de eşapare.

În schimb, coechipierul său Jenson Button consideră că duelul dintre Hamilton şi Rosberg a fost neregulamentar şi că unul dintre cei doi ar fi trebuit penalizat.

"Problema cu acea manevră este că, dacă Rosberg nu a fost penalizat pentru că l-a împins (pe Hamilton) în afara pistei, atunci Hamilton a depăşit prin afara circuitului.

Unul dintre ei ar fi trebuit penalizat, dar amândoi au scăpat de asta. Este dificil de ştiut care este limita", a precizat britanicul.

La rândul său, Mark Webber este de părere că Hamilton ar fi trebuit penalizat pentru faptul că l-a depăşit pe pilotul echipei Mercedes în afara circuitului.

"Am fost surprins că lui Hamilton i s-a permis să-şi păstreze poziţia. Cu siguranţă a fost o poziţie în care nici Hamilton nu a vrut să se pună, să se găsească în afara pistei, dar până la urma i s-a permis să-şi păstreze poziţia. Sunt sigur că vom vorbi despre asta la întâlnirea piloţilor", a aprecizat australianul.

La rândul său, Rosberg consideră că este important ca piloţii să discute despre acest subiect, în special pentru că Hamilton şi Alonso doresc o clarificare a regulamentului.

"Doi piloţi sunt îngrijoraţi în această privinţă, doi piloţi dintre cei implicaţi. Aşa că trebuie să discutăm, pentru că s-au simţit în pericol şi, evident, nu asta a fost intenţia mea.

Este dificil să facem reguli pentru asta, dar există sugestii specifice cu privire la modul în care trebuie să laşi spaţiu", a declarat pilotul echipei Mercedes.

Conform regulamentului sportiv introdus în 2012, piloţii au dreptul să-şi schimbe o singură dată traiectoria când îşi apără poziţia şi nu au dreptul să depăşească prin afara circuitului.

Via | BBC Sport

Comentarii (1)

  • Prefer vechiul regulament din "era" Schumacher
    ...in care se datea voie sa ataci si sa te aperi atata vreme cat "jocul" nu a fost considerat periculos (precum se considera la fotbal).Ma intreb oare de ce nu s-a pus in discutie si penalizarea lui Schumacher cand l-a depasit pe Barichelo, acesta fiind obligat sa iasa in afara pistei din cauza unui gest asemanator lui Rosberg. Eu propun sa se dea voie sa schimbi traiectoria ori de cate ori vrei, sa ataci pe orice parte vrei dar in timpul atacului daca se observa ca "impingi"pilotul rival in afara circuitului sa se dea o pedeapsa fie de drive-through cand rivalul doar a pierdut cateva secunde fie cu un steag negru cand rivalul nu mai poate continua cursa. Atunci vom vedea adevaratele valori ale pilotilor, caci acum mai mult masina si regulamentul e de ei, talent nicidecum.
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru