Pilotul de sex feminin Alice Powell ar putea concura pentru Caterham în Abu Dhabi

de Daniel Popescu
Miercuri, 12.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alice Powell, un pilot de sex feminin care până anul trecut a concurat în GP3, a obţinut finanţare pentru a concura în Marele Premiu din Abu Dhabi. Înţelegerea actuală vizează doar prima sesiune de antrenamente, dar ar putea fi extinsă la calificări şi cursă.

Esential 1976 este ultimul an in care o femeie a concurat intr-un Mare Premiu de Formula 1 (Lella Lombardi)
Marele Premiu din Abu Dhabi ar putea marca apariţia primei femei în Formula 1 după o pauză de aproape 40 de ani.

Alice Powell, un pilot de sex feminin în vârstă de 21 de ani care până în sezonul precedent a concurat în GP3, a primit o finanţare de aproximativ 45.000 de euro din partea bunicului său pentru a concura pentru Caterham în prima sesiune de antrenamente libere de la Yas Marina.

"Bunicul meu, care m-a ajutat pe parcursul carierei de pilot, a decis să mă ajute şi să dea bani celor de la Caterham dacă îmi permit să testez în prima sesiune de antrenamente libere. Dacă obţin testul în prima sesiune de antrenamente, vor exista investitori pentru echipă şi ar fi o oportunitate fantastică. Dacă va apărea oportunitatea de a rămâne în monopost în calificări şi cursă nu voi spune nu", a declarat ea.

Dacă va apărea oportunitatea de a rămâne în monopost în calificări şi cursă nu voi spune nu.

Alice Powell
Fost pilot GP3
Totuşi, prezenţa celor de la Caterham în Marele Premiu din Abu Dhabi este incertă.
Echipa este în prezent în insolventă şi a lansat o campanie de stragere de fonduri pe internet pentru a alcătui un buget de 3 milioane de euro. Termenul limită este vineri, 14 noiembrie, iar până miercuri echipa a strâns 52% din această sumă.

Powell a câştigat titlul în Formula Renault BRAC în 2010, iar în 2012 a devenit prima femeie care câştiga puncte în GP3. Anul trecut ea a concurat în numai două curse de GP3, întrucât a petrecut sezonul în Formula Three Cup, însă în acest an nu a luat startul în nicio competiţie. Pentru a putea concura în Abu Dhabi, Powell vă trebui să obţină superlicenta de pilot.

▶ Povestile motorsportului: Femeile care au concurat în Formula 1

Via SkySports

Comentarii (1)

  • Pai.... ar trebui sa parcurga parca 300 km intr-un monopost, plus alte conditii si matanii catre Zeul Bernie, ca sa primeasca superlicenta, apoi cei 45.000 de euro... parca lipseste cel putin un zero sau doua ca sa participe echipa la competitie.... In rest ar fi o senzatie interesanta ca o femeie sa ia startul in cursa. I-ar cam "lua fata" cum se spune, lui Susie Wolf, dar ar prinde bine sportului. Doar sa nu joace biliard la start ca si Grosjean acum cativa ani....
    13 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru