Caterham solicită donaţii din partea fanilor pentru a concura în Abu Dhabi

de Daniel Popescu
Vineri, 07.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Caterham lansează un proiect de donaţii din partea fanilor cu scopul de a strânge 3 milioane de euro, sumă necesară pentru a concura în Marele Premiu din Abu Dhabi.

Esential 3 milioane de euro este suma pe care spera sa o stranga Caterham de la fani pentru a concura in Abu Dhabi
13 euro este suma minima pe care trebuie sa o plateasca un fan pentru a ajuta Caterham sa concureze in Marele Premiu din Abu Dhabi
Caterham se află în prezent în insolvenţă şi caută un investitor care să preia echipa pentru sezonul 2015, însă administratorul este determinat să permite britanicilor să concureze în Marele Premiu din Abu Dhabi, ultima etapă a acestui an.

Întrucât nu dispune de fondurile necesare pentru a face deplasarea în Orientul Mijlociu, Caterham va lansa un proiect de donaţii din partea fanilor pe o platformă de crowdfunding prin care speră să strângă 3 milioane de euro. Potrivit primelor informaţii, un fan va putea contribui cu o sumă de cel puţin 10 lire sterline (aproape 13 EUR).

Planul este ca proiectul de finanţare să fie folosit exclusiv pentru Marele Premiu din Abu Dhabi pentru a permite administratorilor să se concentreze pe găsirea unui cumpărător pe termen lung pentru echipă.

De altfel, Caterham apare pe lista echipelor înscrise pentru sezonul 2015 al Formulei 1, însă nu este clar dacă are resurse financiare pentru a plăti taxa de participare, care trebuie achitată până la sfârşitul lunii noiembrie.

"Încă sperăm să concurăm în Abu Dhabi. Există mai multe părţi implicate, dar este dificil pentru oameni să-şi exprime devotamentul deoarece garanţiile financiare sunt dificile. Dar sper să avem o înţelegere înainte de Abu Dhabi sau în acel punct. Sunt foarte, foarte încrezător că echipa va fi în Abu Dhabi. Facem chiar acum aranjamentele pentru a merge în Abu Dhabi", a declarat Finbarr O'Connell, administratorul Caterham.

Anterior, administratorii au avertizat că echipa va fi închisă la jumătatea lunii noiembrie în cazul în care nu vor exista cumpărători.

Planul celor de la Caterham vine la aproape două luni după ce Brabham şi-a anunţat intenţia de a reveni în lumea sporturilor cu motor printr-un proiect finanţat de fani prin platforma online Indiegogo.

Marussia, cealaltă echipă de Formula 1 care a intrat în insolvenţă la sfârşitul lunii octombrie, a anunţat vineri că se închide din cauza faptului că nu a găsit niciun cumpărător.

Via SkySports

Comentarii (4)

  • sigur asta nu-i echipa romaneasca? acum vor pomana? parca ar fi plagiatorul nostru cersind voturi, daca nu-ti permiti stai pe margine si te uiti la ceilanti
    12 5
  • Parlitule au cersit de la tine? Te bagi in seama aiurea.
    1 5
  • @Alex
    ma intreb daca meriti un raspuns, NU MERITI ;)
    doar te-as distrage de la telenovela care te-a captivat si nu vreau sa-ti stric momentul de autosatisfactie :))
    2 1
  • Mars!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru