Sfârşit de drum pentru Marussia: echipa a fost închisă

de Daniel Popescu
Vineri, 07.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Marussia a intrat în procedură de faliment după ce niciunul dintre potenţialii cumpărători nu a ajuns la un acord cu compania care administra procesul de insolvenţă. Cei 200 de angajaţi au fost concediaţi.

Fără niciun dubiu, este regretabil că o afacere atât de populară în Marea Britanie a trebuit să-şi închidă porţile.

FRP Advisory
Adminstrator Marussia
Marussia a intrat în procedură de insolvenţă cu două săptămâni în urmă ca urmare a gravelor probleme financiare, iar compania FRP Advisory a fost desemnată să administreze echipa cu speranţa că va identifica potenţiali cumpărători.

Totuşi, vineri la ora 14:00, ora României, a expirat termenul limită impus de administratori pentru vânzarea echipei fără ca negocierile purtate cu o serie de potenţiali investitori să aibă succes.

Prin urmare, administratorul a decis să închidă echipa şi să concedieze toţi cei 200 de angajaţi. "Fără niciun dubiu, este regretabil că o afacere atât de populară în Marea Britanie a trebuit să-şi închidă porţile", au precizat oficialii FRP Advisory într-un comunicat de presă.

Esential 2010 este anul in care a debutat Marussia in Formula 1, sub numele Virgin Racing
2 puncte a castigat Marussia in intreaga sa istorie, prin intermediul lui Jules Bianchi
Marussia a absentat de la Marile Premii desfăşurate în Statele Unite şi Brazilia şi purta negocieri cu doi fraţi britanici de origine indiană care îşi manifestaseră interesul de a cumpăra echipa.
Cele două părţi nu s-au înţeles însă asupra preţului.

Cu numai câteva zile în urmă, Marussia a depus documentele necesare pentru înscrierea în sezonul 2015 al Formulei 1 sub numele de Manor şi spera să revină pe circuit în Marele Premiu din Abu Dhabi, însă nu deţinea resursele financiare pentru a plăti taxa de înscriere până la sfârşitul lunii noiembrie. De asemenea, Marussia avea datorii consistente către Ferrari pentru plata motoarelor furnizate în acest sezon.

Jules Bianchi, unul dintre piloţii Marussia din acest sezon, rămâne internat într-un spital din Japonia în stare critică, dar stabilă, în urma unui grav accident suferit în finalul Marelui Premiu de la Suzuka.

Caterham se află de asemenea în proces de insolvenţă, iar administratorii au avertizat că echipa va fi închisă la jumătatea lunii noiembrie în cazul în care nu vor exista cumpărători.

Via SkySports

Comentarii (1)

  • rommyF1
    Este singura echipă falimentară dar cu puncte în actualul campionat. mare păcat. Nu va rămâne în istoria F1. Cred că cei din echipă şi-au dat tot interesul. De ce ce echipele mari vor doar pt. ele tot caşcavalul. Sper sincer că după BERNIE se va schimba ceva. Acest BERNIE a adus prea multe echipe în faliment din cauza lăcomiei lui. 60 mil E pt un sezon în F1, 80 mil E doar pt a scăpa de un proces dovedit de mită. Să se întoarcă automobilismul la origini. Peace.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru