Marussia, înscrisă în sezonul 2015 al Formulei 1 sub numele Manor

de Daniel Popescu
Miercuri, 05.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Marussia se regăseşte pe lista celor 11 echipe înscrise în sezonul 2015 al Formulei 1 sub numele Manor, cel cu care a câştigat iniţial licenţa de a concura în Marele Circ.

Esential 11 este numarul echipelor inscrise in sezonul 2015 al Formulei 1
2 este numarul echipelor inscrise in sezonul 2015 care sunt in insolventa
FIA a publicat miercuri lista celor 11 echipe care vor participa în sezonul 2015 al Formulei 1. Chiar dacă aceasta nu include teoretic nicio noutate comparativ cu sezonul curent, există câteva elemente interesante în privinţa numelor echipelor.

Astfel, Marussia apare pe listă sub numele de Manor, cel cu care a câştigat dreptul de a debuta în Formula 1 în sezonul 2010. Ulterior, echipa a fost redenumită în Virgin Racing şi Marussia, însă schimbarea numelui vine ca urmare a faptului că producătorul rus omonim de maşini sport a intrat în faliment. În prezent, echipa deţinută de omul rus de afaceri Andrey Cheglakov este în insolvenţă şi caută un cumpărător care să asigure participarea în ultima cursă a anului din Abu Dhabi, dar şi în sezonul următor.

Caterham este de asemenea în insolvenţă şi apare pe lista de participanţi a sezonului 2015 sub acelaşi nume, însă administratorii au avertizat că vor închide echipa dacă nu găsesc un cumpărător în cel mult două săptămâni.

O astfel de decizie ar echivala cu pierderea licenţei pentru Formula 1.

În rest, lista echipelor nu include noutăţi, cu excepţia faptului că McLaren va avea numele oficial de McLaren Honda, ca urmare a faptului că va utiliza motoarele producătorului japonez începând de anul viitor.

Via SkySports

Comentarii (1)

  • marian06
    Cred ca va concura sub numele de MSV (MotorsportVision) iar unul din piloti cu siguranta va fi Joylon Palmer.

    Important este sa concureze
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru