Pirelli anunţă schimbări majore pentru pneurile de anul viitor

de Daniel Popescu
Vineri, 09.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pirelli avertizează echipele că vor mai mult de muncă pentru a înţelege pneurile de anul viitor, întrucât acestea vor fi substanţial diferite de cele din acest sezon.

Pirelli va furniza şi anul viitor pneuri de compoziţie supersoft, soft, medium şi hard, însă acestea vor avea caracteristici fundamental diferite comparativ cu cele din 2012.

Potrivit declaraţiilor făcute de Paul Hembery, directorul departamentului de motorsport al Pirelli, diferenţa dintre cele patru compoziţii de pneuri va fi mai mare în 2013, însă principala diferenţa va fi făcută de construcţia cauciucurilor, care vor determina schimbări majore din punct de vedere aerodinamic.

Urmareste Automarket
"Pneurile din 2013 vor fi semnificativ diferite de cele din acest an, iar acest lucru va reprezenta o provocare pentru echipe, întrucât monoposturile vor fi practic la fel, pentru că nu avem aproape nicio schimbare de regulament.
Totuşi, diferenţa dintre pneurile din 2012 şi cele pentru 2013 va avea un efect puternic asupra aerodinamicii monoposturilor, aşa că echipele vor avea mult de muncă"
, a declarat britanicul în cadrul unei vizite efectuate în această săptămână în Brazilia.

Una dintre puţinele schimbări de regulament va fi posibilitatea ca echipele să monteze un panou între nasul monopostului şi restul şasiului, pentru a estompa aspectul fizic mai puţin plăcut al acestora. Acest lucru nu va avea însă un impact major asupra comportamentului monopostului.

Via GMM

Comentarii (1)

  • In ultimii ani pneurile au prea mare importanta. Nu e normal asa ceva.
    14 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru