Pirelli ar putea schimba pneurile pregătite pentru Brazilia

de Daniel Popescu
Joi, 16.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pirelli a admis că ar putea schimba compoziţiile de pneuri pentru Marele premiu al Braziliei, în urma criticilor vehemente ale lui Felipe Massa.

În mod normal, un circuit devine mai uşor pentru pneuri atunci când primeşte un start nou de asfalt. Nu am nicio idee de ce au ales aceste pneuri.

Felipe Massa
Pilot Williams
Pirelli a anunţat anterior că va furniza pentru Marele Premiu al Braziliei pneuri medium şi hard, cele mai dure compoziţii din gamă, ca urmare a faptului că circuitul este unul agresiv pentru cauciucuri şi poate provoca deteriorări rapide.

Decizia a fost aspru criticată de Felipe Massa, care a atras atenţia că circuitul de la Interlagos a fost reasfaltat, motiv pentru care nu mai este atât de solicitant pentru pneuri ca în sezoanele precedente.

"Este periculos, foarte periculos, şi totul inacceptabil. În mod normal, un circuit devine mai uşor pentru pneuri atunci când primeşte un start nou de asfalt. Nu am nicio idee de ce au ales aceste pneuri", a declarat brazilianul.

Există un factor care necesită o dublă verificare, şi anume suprafaţa. Dar decizia trebuie bazată pe fapte, date şi detalii, nu pe un comentariu aleator.

Paul Hembery
Director Pirelli Motorsport
La câteva zile după aceste declaraţii, Paul Hembery, directorul departamentului de motorsport, a admis că Pirelli va analiza situaţia reasfaltarii circuitului.
Britanicul nu a exclus varianta de a renunţa la pneurile hard în favoarea celor soft, însă susţine că analiza nu a fost determinată de comentariile făcute de Massa.

"Există un factor care necesită o dublă verificare, şi anume suprafaţa, întrucât au reasfaltat complet circuitul. Vom face o nouă verificare. Avem o întâlnire cu grupul care se ocupă de pneuri, care include experţi de la toate echipele, şi vom discuta cu ei. Dacă există o înţelegere unanimă atunci putem reconsidera situaţia, aşa că suntem deschişi la schimbare. Dar decizia trebuie bazată pe fapte, date şi detalii, nu pe un comentariu aleator", a declarat britanicul.

Via SportingLife

Comentarii (4)

  • Deja eu personal sunt satul de Pirelli nu lasa deloc sa fie sectacol faci 2 ture rapide cu ele si sunt gata ar trebui sa mai aduca un funizor precum Michelin sau Bridgestone sa fie rivalitate si acolo sa aduca amandoua compozitii cat mai bune ca piloti sa poata da 100% in fiacre tura nu sa economiseasca!!!
    10 1
  • Dinule nu sunt ei de vina bre ! Ei fac ce li se cere !

    Apropo Daniele Popescu ! Se numeste STRAT de asfalt , nu start ! Macar daca tot traduci articole din dotcom tradu-le corect ! Avem pretentii altfel mutam audienta in alta parte ! Aici nu e nici Antena , nici Kanal D (sper) . Autosport spune ca decizia de fapt a fost criticata pentru ca pneurile anuntate nu se prea potrivesc Williams-urilor !
    7 1
  • Ok fac ce li se cere dar sa nu crezi ca eu sunt singurul fan al F1 care doreste sa fie concurenta si la Pneuri toata lumea spunea inca din primul an al lui Pirelli in F1 ca ar fi bine sa mai fie un furnizor asta nu e spectacol ca mergi 2-4 ture repede si dupa menajezi pana la urma daca noi nu mai urmarim F1 si lumea nu se mai duce la circuit sa ii urmareasca ca deja si motoarele din Formula E se aud mai tare!!! Asa isi pierd audienta si fani deja am prieteni care atunci cand aud de F1 spun sa schimb subiectu :))!!!
    8 0
  • Pirelli a schimbat deja lista cu variantele de pneu oferite pentru Brazilia..
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru