Pirelli dezvăluie primele imagini cu pneurile cu jante de 18" pe care le va testa la Silverstone

de Daniel Popescu
Marti, 08.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pirelli a publicat marţi primele imagini generate pe calculator cu pneurile cu jante de 18" pe care Lotus le va testa miercuri în premieră pe circuitul de la Silverstone.

Esential 18" vor avea pneurile pe care le va testa Lotus miercuri in sesiunea de la Silverstone
2017 este anul in care ar putea fi utilizate in Formula 1 pneurile de 18"
Pirelli a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute că va profita de sesiunea de teste de la Silverstone care are loc marţi şi miercuri pentru a testa un concept de pneuri cu jante de 18".

Testul va fi efectuat miercuri de Lotus, iar la volanul monopostului se va afla pilotul de teste Charles Pic. Înainte de testul propriu-zis, Pirelli a publicat imagini generate pe calculator cu aspectul vizual al noilor cauciucuri pe un monopost de Formula 1.

Deşi noua înfăţişare a monoposturilor cu pneuri de 18" ar putea părea radicală, Pirelli consideră că astfel de cauciucuri sunt relevante pentru industria auto. 

"Pneul de 13" nu mai este relevant pentru şoferii de zi cu zi, pentru că până şi pneurile de 18" sunt standard în ziua de azi, aşa că în anii care vin putem avea pneuri chiar şi mai mari în Formula 1.

Pentru a sublina rolul Formulei 1 de banc de probe pentru viitoare soluţii, credem că este în beneficiul tuturor să existe o legătură directă între pneurile de pe maşinile de stradă şi cele de competiţie", a precizat Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport.

Formula 1 analizează de mai mult timp oportunitatea de a trece la pneuri cu jante de 18", în locul actualelor cauciucuri de 13", întrucât acestea sunt mai relevante pentru industria maşinilor de serie. De altfel, Michelin a intenţionat să revină în Formula 1 în sezonul 2014 numai dacă ar fi putut introduce pneuri de 18" începând din 2016, iar echipele analizează o astfel de schimbare în perspectiva sezonului 2017.

Via Pirelli

Comentarii (4)

  • Arata mai bine si probabil ca vor creste spectaccolul prin franari mai scurte si mai violente prin prisma unor discuri de farna mult mai mari!
    9 1
  • Cui naiba ii pasa ce e relevant sau nu pentru soferii de zi cu zi? Ma uit la F1 tocmai pentru ca nu e relevant pentru soferii de zi cu zi. Sau nu era, ca acum este.
    Nu cred ca ii intereseaza pe fani ce vor sau ce fac soferii de zi cu zi. Dar pe baietii implicati in F1 ii intereseaza, cum altfel ar mai face bani?!
    Sa le puna pilotilor si airbag, cutie automata, volan cu touchscreen, radio, aer conditionat, internet ca sa incarce selfie pe twitter etc., si sa fie relevant pentru soferii de zi cu zi.
    14 9
  • @ferr1: De principiu ai avea dreptate, dar totusi sportul auto este un banc de probe pentru strada. Relativ apatutul KERS a aparut pe masinile de pe strada, sa nu vorbim de tehnologii mai vechi.

    Mie imi place varianta de 18''. Ma refer strict la aspect. Ca si tehnologie, spatiul marit in janta permite multe noutati si solutii.
    Poate azi aflam ceva si despre comportamentul cauciucurilor pe Lotus.
    5 1
  • Poate asta ar fi solutia sa mai vedem (poate is eu chior si nu am mai remarcat) franele alea incandescente pe viraje..... eu zic ar creste mult aspectul vizual odata cu discuriele incandescente, scantei si poate o liberalizare a desenului......
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru