Pirelli face presiuni pentru a avea mai multe teste înainte de 2014

de Daniel Popescu
Luni, 21.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pirelli face un nou apel pentru a putea efectua mai multe sesiuni de teste înainte de sezonul 2014.

Pirelli continuă să facă presiuni pentru a obţine acordul de a efectua mai multe sesiuni de teste înainte de începerea sezonului 2014.

Producătorul italian consideră că acest lucru este esenţial în condiţiile în care Formula 1 va utiliza motoare turbo V6 de 1.6 litri începând de anul viitor.

"Cu siguranţă trebuie să muncim, în special la compoziţii. Anul acesta am fost agresivi, poate chiar prea agresivi în anumite privinţe, şi trebuie să imbuntatim puterea mecanică a compoziţiilor pentru a obţine o degradare mai redusă anul viitor, întrucât aceasta va fi amplificată de noile motoare", a declarat Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport.

Urmareste Automarket
Pirelli are deja programat un test cu un monopost McLaren din sezonul 2011 pentru a doua parte a lunii noiembrie, însă susţine că nu este practic să negocieze cu fiecare echipă în parte realizarea unor astfel de evaluări.
În schimb, Hembery speră ca noul Strategy Group, care va decide regulamentul Formulei 1 începând de anul viitor, să ia o decizie colectivă în această privinţă pentru a uşura misiunea producătorului italian.

"Încercam să clarificăm în funcţie de modul în care este structurat sportul. Avem nevoie de abilitatea de a testa şi de a face corecţiile necesare după teste. Nu vrem să fim ţinuţi intre interese individuale. Vrem ca sportul să vină cu solicitări pentru noi", a mai precizat el.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru