Pirelli: "În 2014 vor fi numai curse cu o singură oprire la boxe"

de Daniel Popescu
Duminica, 17.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pirelli a anunţat că pneurile dezvoltate pentru anul viitor vor permite piloţilor să efectueze o singură oprire la boxe pe parcursul curselor, cu excepţia cazului în care regulamentul va impune doua opriri.

Esential 1 oprire la boxe vor efectua pilotii pe parcursul unei curse daca regulament nu va fi modificat
Pirelli este pe punctul de a lua o decizie radicală în privinţa compoziţiilor pneurilor pe care le dezvoltă pentru sezonul 2014 al Formulei 1.

Nemulţumită că imaginea sa are de suferit din cauza criticilor aduse de piloţi şi echipe cu privire la degradarea cauciucurilor, producătorul italian a anunţat că va realiza pneuri care să permită tuturor piloţilor să efectueze o singură intrare la boxe în cursele de anul viitor. În ultimii trei ani, în numai câteva curse piloţii au efectuat o singură oprire, întrucât Pirelli a ascultat dorinţa echipelor de a genera spectacol prin pneuri care se degradează mai rapid.

Cred că ceea ce se va întâmpla este că vom avea o abordare foarte precaută şi vom ajunge la curse cu o singură oprire după acest an.

Paul Hembery
Director Pirelli Motorsport
"Cred că ceea ce se va întâmpla este că vom avea o abordare foarte precaută şi vom ajunge la curse cu o singură oprire după acest an.
Am văzut unele lucruri care ne-au făcut să ne gândim că trebuie să facem un pas înapoi şi trebuie să avem curse cu o singură oprire, ceea ce poate nu corespunde cu dorinţa sportului"
, a declarat Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport.

În acest context, Pirelli susţine că dacă Formula 1 vrea să aibă curse cu cel puţin două opriri la boxe, atunci FIA trebuie să impună prin regulament efectuarea a două pitstopuri.

O astfel de decizie ar trebui însă aprobată în unanimitate de echipe, iar multe dintre acestea nu sunt de acord cu o astfel de soluţie. Principala temere este că impunerea a două opriri la boxe pe cursă va avea ca rezultat strategii identice pentru piloţi, care vor opri cu toţii în acelaşi tur pentru a schimba setul de patru pneuri.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru