Pirelli, interesata sa revina in F1 ca furnizor de pneuri

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 22.04.2010
Pirelli a dezvaluit ca va lua in considerare furnizarea pneurilor in F1 incepand din 2011, daca regulamentul cauciucurilor se va schimba.

Actionarii producatorului de pneuri Pirelli s-au reunit miercuri intr-o sedinta extraordinara, iar una dintre deciziile luate are legatura directa cu Formula 1.

Astfel, potrivit unor informatii dezvaluite de agentia italiana de presa ANSA, Pirelli este interesata sa furnizeze pneuri in Formula 1 incepand din sezonul 2011, cu conditia ca regulamentul cauciucurilor sa fie modificat radical. “Nu este nimic decis, dar daca regulamentul se schimba ipoteza revenirii in Formula 1 trebuie luata in considerare”, a declarat Marco Tronchetti Provera, presedintele Pirelli.

Intentia celor de la Pirelli vine dupa ce echipele din Formula 1 au dat semnale clare ca sunt interesate sa accepte propunerea francezilor de la Michelin de a mari jantele pneurilor de la 13” la 18”. De altfel, se speculeaza ca aceasta idee este si pe placul celor de la Pirelli, intrucat tehnologia implementata pe acest gen de pneuri poate fi transferata ulterior in industria cauciucurilor de strada.

Pe langa Pirelli si Michelin, britanicii de la Avon Tyres au confirmat ca negociaza intrarea in Formula 1 cu pneuri ce respecta actualul regulament si sunt sprijiniti din spate de Bernie Ecclestone, un adversar al maririi jantelor de la 13” la 18”.

Echipele spera ca o decizie finala in privinta pneurilor sa fie luata pana la Marele Premiu al Spaniei din 9 mai.

Via | ANSA | Foto: Pirelli

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru